Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yarım asırlık yarışma

Haberi, köşemizin lojistik kurmaylarından sevgili dostum Hakan Eracun verdi.
Rusya'da yarım yüzyıldır yayınlanan ve büyük bir ilgiyle izlenen yarışma programı KVN, 50'nci yılını müthiş bir şovla kutlamış; CH1 kanalındaki canlı yayına Devlet Başkanı Medvedev ve Başbakan Putin de katılmış.Hatta yarışmadaki bir soru, uzay istasyonundaki Rus kozmonot tarafından sorulmuş.
Bizim Hakan'ın, Rus televizyonlarına ilgisi, eşinden kaynaklanıyor. Dünya tatlısı bir Rus hanımefendi ile hayatını birleştiren Hakan, 'eş durumundan' bazı geceler sadece Rus televizyonlarını izlemek zorunda kalıyor. Ama şikayetçi olduğunu hiç sanmıyorum. Zira böyle bir şovu bizim ekranlarda görmenin imkanı yok. En iddialı dizilerin bile üç bölümde yayından kalktığı coğrafyamızda, 50 yıl sürecek bir yarışma izlemek fazla hayalcilik olur çünkü.
1 Kasım 1961 yılından itibaren yayınlanan KVN, 'Neşeli ve Yaratıcı Gençler Kulübü'nün Rusça kısaltmasından oluşuyor.
Gençlerin çeşitli yeteneklerini sergiledikleri yarışmayı 1964 yılından bu yana aynı isim, Alexander Maslyakov sunuyor. Bu yönüyle dünya televizyon tarihinde kolay kırılamayacak bir rekoru da elinde bulunduran Maslyakov da aslında yıllar önce bu programa katılan yarışmacılardan biri...
Rusya'nın pek çok ünlü komedyen, oyuncu ve şarkıcısının yetiştiği yarışmaya Rusya ve eski Sovyet cumhuriyetleri ile İsrail'den öğrenci takımları katılıyor.
Yarışmacılar ilk turda doğaçlama yeteneklerini sergiliyorlar. (Skeç, taklit, şarkı vs.) İkinci bölümde ise seyircilerden gelen taleplere ve sorulara en esprili yanıtları verenler yüksek puan kazanıyor. Rusya'nın en tanınmış altı sanatçısının jüri üyeliğini yaptığı yarışmanın son bölümünde ise takımlar daha önceden yazdıkları bir skeci sahneliyorlar.
Hakan'ın naklettiğine göre, yarışmanın 50'nci yıl galasına katılan Medvedev ve Putin, öğrencilerin kendilerini tiye alan skeçlerini gözleri yaşarana dek kahkaha atarak izlemişler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA