Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dünyayı fetheden yapım

Tamamı Türkiye'de üretilmiş bir program formatı şu anda dünyanın gözdesi. Almanya'dan Fransa'ya, ABD'den Japonya ve Uruguay'a kadar dünyanın dört bir yanındaki televizyon kanalları ve ajanslar; Kanal D'de yayınlanan Bana Her Şey Yakışır programının haklarını satın almak için birbirleriyle yarışıyorlar.
Walt Disney'in haklarını satın aldığı program, çok yakında ABD ile birlikte Almanya (9 Ocak), Fransa (Mart) ve İtalya'da (Haziran) yayınlanmaya başlanacak.
e2 kanalı da programın Brezilya, Uruguay ve Şili gibi Latin Amerika ülkelerinde yayınlanması için kolları sıvadı.
Programa Cannes'daki format fuarında da ilgi büyüktü. Türkiye'de O Ses Türkiye ismiyle yayınlanan The Voice'ten sonra en fazla talep gören yapım olan Bana Her Şey Yakışır, yurt dışına 'Shopping Monsters' (Alışveriş Canavarları) adıyla pazarlanıyor. Yapım şu anda Los Angeles'ta devam eden format fuarında da büyük ilgi görüyor.
İşin daha da ilginci; Fransa'da yayın yapan TF1 kanalının, bu yarışmanın dekorasyon versiyonunun ömür boyu telif haklarını, şu ana kadar hiçbir kanalda yayınlanmamış olmasına rağmen satın almak için girişimde bulunması.
TF1'in amacı; bu yapımı Fansızca yayın yapan ülkelerde bulunan 750 milyonluk kitlenin program havuzuna katabilmek.
Peki televizyonculukta bir Türk markası yaratıp dünyanın dört bir yanına pazarlama başarısını gösteren bu girişimciler kim? Onlar, Rüyhan Duralı başta olmak üzere dört gençten oluşan 'canavar' bir ekip. Show TV'de birlikte çalışırken tanışmışlar. Rüyhan Duralı ile beraber Ümit Dirim, Serkan Kaya ve İzzet Pinto isimlerini bir yere not etmekte fayda var. Zira yeni Acun'lar geliyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA