Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İki savcı arasındaki 7 fark

İki yıldır, başta hukuk okuyanlar olmak üzere genç kızlarımız, savcı olmak için yanıp tutuşuyor. Sebebi; 'özel yetkili savcıların' giderek artan forsu olabilir. Ama bana göre hanımların savcılığa yönelmesindeki en büyük etken; Kurtlar Vadisi ve Behzat Ç. dizisinde çizilen kadın savcı portreleri...
Kurtlar Vadisi'nde Savcı Esra'yı oynayan Canan Ergüder ile Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Savcı Leyla'yı canlandıran Ayşe Çiğdem Batur'un hikayelerdeki ağırlıkları giderek artıyor. Bu da izleyicinin karakterlere gösterdiği yakın ilginin en büyük kanıtı olsa gerek.
Peki iki savcı hanım arasında ne fark var? Başka işim gücüm yok ya, didiklemek de bendenize düştü:
1- Savcı Esra, kanun adamı Başkomiser Behzat'a aşıktır. Savcı Leyla ise kanun, yasa tanımayan Polat'a...
2- Savcı Esra gün aşırı Behzat ile sevişir. Savcı Leyla ise Polat'ı bir kerecik, o da yanlışlıkla dudağından öpmüştür.
3- Savcı Esra sevişmeden sonra yatakta keyif sigarası yerine sakız çiğner. Savcı Leyla milletin ağzına sakız olmaktan korkar.
4- Behzat, Savcı Esra'nın evine gittiğinde şarap içilip doğruca yatağa gidilir. Polat, Savcı Leyla'nın evine gittiğinde çay içilip balkondaki sandalyeler üzerinde sabahlanır.
5- Savcı Esra; Behzat'ı, ölmüş kızının hayaleti ile paylaşmak zorundadır. Savcı Esra'nın kumaları ise hem İnci, hem de yıllar önce ölen Ebru ve Elif'tir.
6- Savcı Esra'ya Behzat'ın adamları 'Sayın Savcım' diye hitap ederler. Polat'ın adamları ise Savcı Leyla'ya 'Yenge' derler.
7- Savcı Leyla, Polat'ın eşinden olan çocuğuna bakıcılık yapar. Savcı Esra ise Behzat'tan çocuk yapmak için sürekli 'çalışma' yapar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA