Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli enginar dolması

MALZEMELER
6 adet enginar
250 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 limonun suyu
1 adet kesme şeker
1 su bardağı su
1 adet domates
Dereotu
Tuz
Karabiber

Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp yağın yarısıyla kavurun. Enginarları soğanlarla birlikte yayvan bir tencereye alın. Üzerlerine limon suyu, kesme şeker, tuz ve suyu ekleyip 20 dakika pişirin. Eti kalan yağda kavurun. Kabukları soyulup doğranmış domatesleri ete ilave edip 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu ekleyip ocağı kapatın. Enginarların içlerine harcı paylaştırıp 10 dakika daha pişirin.


***

Su muhallebisi
MALZEMELER
1 kg. süt
2.5 bardağı su
10 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un Üzerine:
Reçel
Süt, su, toz şeker, nişasta
ve unu iyice çırpın ve ağır ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra orta büyüklükte bir cam kabın içine boşaltın. Soğuması için buzdolabında bir-iki saat bekletin. Soğuduktan sonra kare şeklinde kesip üzerini reçelle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA