Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kalpte ritim bozukluğu!

Trabzonspor'un bu sezon ligdeki performansını nasıl buluyorsunuz?
Puan
sıralamasındaki yeri her şeyi ortaya koyuyor. Play-off ve de Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ni düşündüğümüzde 3 gün arayla yapılan maçlardan en fazla etkilenen takım, Trabzonspor oldu. Sezonun ilk yarısında Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi şampiyonluktaki rakiplerinden puan alamadı.
Kendi sahasındaki maçlarda son yıllarda görmediğimiz puan kayıpları yaşadı.
Ara transfer döneminde Trabzonspor sadece Olcan'ı transfer etti.
Olcan'ın transferi faydalı oldu mu?
Başka takviyeler de olmalı mıydı?
Trabzonspor'un
en önemli sorunlarından biri sol açıktaki oyuncu eksikliğiydi. Olcan, bu açığı kapatabilecek yetenekte. Geldiği günden bugüne kadar gösterdiği performansla takımına büyük katkı yapacağını kanıtladı. Bunun dışında Trabzonspor kadrosunu göz önüne getirdiğimizde, savunmanın göbeğine bir oyuncu alınması gerekiyordu.
Geçen sezonki Trabzonspor ile bu sezonki Trabzonspor arasındaki en büyük fark ne?
Geçen
sezonla, bu sezon karşı karşıya getirdiğimizde Türkiye Süper Ligi'nde play-off sistemi yoktu. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne katılmamıştı.
Bunun dışında Egemen, Selçuk, Engin, Jaja ve Umut gibi Trabzonspor'un geçen yılki başarılarında büyük katkıları olan oyuncuların bu sezon takımdan ayrılmaları sonucunda kadro zenginliğinin arzu edilen düzeyde olmaması, bugün Trabzonspor'un istenilen yerde olmamasının en büyük nedenidir.
Trabzonspor'un en büyük sorunu orta saha mı? Alanzinho, Colman, Adrian'ın performansları için ne söyleyeceksiniz?
Takımı
bir bütün olarak düşünmek gerekirse, orta alan bir takımın kalbidir.
Kalp, sağlıklı çalışmazsa bu diğer organları da olumsuz etkiler. Trabzonspor'da bu sezon Colman, Avrupa'da ayrı, Türkiye'de ayrı performans gösterdi. İki kulvarda sürekli oynaması sonucunda yıprandığını düşünüyorum. Alanzinho'nun ise fizik gücü yetersiz.
Üst düzey maçlarda bu yüzden zorluklar yaşadı. Sonradan oyuna girdiği maçlarda ise Trabzonspor'a daha fazla katkı yaptığını gördük. Ama her şeye rağmen takımı karşı kaleye en çabuk taşıyan oyunculardan biri. Polonya'dan transfer edilen Adrian henüz beklentileri karşılamış değil. Yetenekli olmasına rağmen görev verildiği maçlarda kopuk kopuk görüntüler verdi.
PSV maçından ümitli misiniz? Trabzonspor bu turu geçer mi?
PSV
bilindiği gibi Hollanda Ligi'nin en önemli takımlarından birisi. Ama her şeye karşın Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi maçlarını düşündüğümüzde şansların yarı yarıya olduğu gerçeği var. İlk maçta Trabzon'da gol yemeden alınacak bir galibiyet Trabzonspor'un tur şansını yükseltecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA