Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Sivil Cuma

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP), barışçı bir eylem olarak sivil itaatsizliğe başvurmasını onaylıyorum. Ama "Sivil Cuma" eyleminin sebebini açıklarken, özellikle Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın sarf ettiği sözler hoş kaçmadı: "Halk, Türkçü, Fethullahçı ve devletçi imamların arkasında saf tutmasın.
Devletin bu şekilde görevlendirdiği imamlar, Özel Tim, Korucu, Kontra, Jitem'den farklı bir amaç gütmüyor."
Müslümanlığı, bir üst kimlik olarak görüyorum ve bütün yaşanan acı olaylara rağmen, birlik ve bütünlüğümüzün bu harç sayesinde korunduğunu düşünüyorum.
Demirtaş, elmalarla armutları karıştırıyor. Diyanet İşleri'nin merkezden hutbe ve vaazları tespit etmesini eleştirmek başka, imamları Özel Tim ya da Jitem diye damgalamak başka. Üstelik, merkezi hutbe ve vaaz uygulamasına laikliği koruma adına geçildi. Bunun, Kürt kimliğiyle bir ilgisi yok.
Arada sırada Kürtçe vaaz verilmesi makul karşılanabilir. Ama genelde, herkesin anladığı müşterek bir dil kullanılmalıdır. Aksi takdirde, birleştirici olması gereken camiler, etnik vurgularla, ayrıştırıcı olmaya yüz tutacak, dil unsuru ön plana çıkınca, Türklerle Kürtler cuma namazlarını ayrı mekânlarda kılmaya başlayacaktır.
Sağduyu, İslâmiyet'in etnik bir tartışmanın malzemesi yapılmasını engeller. Sanıyorum, Demirtaş, kendi seçmen tabanından da, bu konuda büyük tepki aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA