Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Akçay bilmiyor mu?

11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay'a bir hatırlatma yapmak isterim: 28 Şubat 2011 tarihli kararın muhalefet şerhinde Akçay, Balyoz tutuklularının serbest bırakılmasını isterken, şöyle bir gerekçe ileri sürmüştü: "İbrahim Fırtına, Özden Örnek gibi komutanlar, planların yapıldığı tarihteki konumlarından daha güçlü olarak kuvvet komutanlıklarına gelmiş ve daha büyük bir silâhlı güce hükmetme imkânına sahip olmuştur. Bu konumlarındayken, o tarihte yapılan planları devam ettirme konusunda herhangi bir faaliyetleri olduğu söylenebilir mi? Söylenemez."
İşte burada, Akçay, yanlış ya da eksik bir bilgiye dayanıyor. Söz konusu kişiler, kuvvet komutanlıkları sırasında da, o planların farklı bir versiyonunu devam ettirmiştir. "Özden Örnek Günlükleri", bunun açık bir delili sayılabilir. Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök hariç, komuta kademesinin "Sarıkız" darbe planını hazırladığı çok yaygın bir bilgidir. Akçay'a ulaşmamasını hayretle karşıladım. CHP'den aday olmaya hazırlanan Mustafa Balbay, bir vakanüvis gibi, o tarihteki gelişmeleri not almış, İsmet Berkan da, şahit olduğu olayları, daha yeni yayınladığı "Asker Bize İktidarı Verir Mi?" isimli kitabında anlatmıştır.
Kısaca ifade etmek gerekirse, Şeref Akçay'ın, tutuksuz yargılanma konusundaki hassasiyetini olumlu karşılıyor ama bilgi noksanının altını kuvvetle çiziyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA