Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Polisimizin sıkıntıları

Birinci dereceye yükselen emniyet müdürleri için Kızılcahamam Asya Termal Otel'de bir toplantı düzenlendi. Ben de bu vesileyle Kızılcahamam'a geldim. "Medya- Polis ilişkileri" üzerinde bir konuşma yaptım. Ama daha önemlisi, onların sorunlarını dinleyebildim. Tespitlerimi özetliyorum:
1) Emniyet genel müdürleri, genelde teşkilât içinden seçilmiyor. Bu makama Mülkiyeliler getiriliyor. Bu yüzden de sorunlara uzak kalabiliyorlar. Meselâ, Kızılcahamam toplantısına Emniyet Genel Müdürü gelmedi.
2) Protokolde il emniyet müdürleri, kaymakamların arkasında yer alıyor. İl emniyet müdürleri, tarım, nüfus, eğitim il müdürleri gibi değerlendiriliyor; zaten maaşları da ona göre ayarlanıyor. Oysa Kaymakamlar sadece bir ilçeye bakıyor. Diğerleri bütün ilden sorumlu.
3) Bence burası en can alıcı nokta... Bir ilde valinin asayiş konusunda yardımcıları, il emniyet müdürü ile jandarma alay komutanı. Üstelik, çoğu kere il emniyet müdürünün işi daha ağır. Buna mukabil, özlük hakları albayın çok gerisinde. Aynı şekilde il emniyet müdür yardımcısı rütbe itibariyle binbaşıya tekabül etse dahi, ücret itibariyle onun bir hayli altında kalıyor. Denilebilir ki, "İl emniyet müdürleri de tarım, nüfus, eğitim müdürleri kadar ücret almalı" Ama hem işleri çok yoğun, hem fazla mesaileri var. Oysa fazla mesai karşılığı ayda 200 lira civarında ilave bir para ellerine geçiyor.
Gayretli polislerimiz olmasaydı, Ergenekon gibi önemli bir örgütle başa çıkamazdık. Şüphelileri izleyip, adalete teslim edenler emniyet görevlileri. Sadece, bu başarıları dolayısıyla, hem protokolde, hem maaş açısından daha iyi bir konumda olmayı hak ediyorlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA