Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çin'den niye korkayım, en büyük müşterim onlar!

* Swatch'ın dışında Omega gibi 18 saat markasının da sahibi oldunuz?
Swatch bize yetecek parayı kazandırdı ve biz de başka markaları satın almaya başladık. Hepsi de çok başarılı satışlara gidiyor. Swatch grubunun cirosu 3.4 milyar dolara ulaşıyor.

* Swatch ismi kimin fikriydi?
Ekibimin. Hep birlikte konuşuyorduk. İsviçre saati üretecektik. (Swiss Watch) İkinci dakikada tamam dedik. Swatch olacak.

* Herkes şu sıralar Çin'den korkuyor. Siz Swatch olarak korkmuyor musunuz?
Çin'den hiç korkmuyorum. Çünkü Çin benim en büyük müşterim. En çok saati orada satıyorum ama size kaç tane sattığımı söylemeyeceğim. Çin'de en çok Swatch grubuna ait saatler satılıyor ve en çok satış rakamına lüks markamız Omega ulaştı. Biliyor musunuz Çin bana 1960'ların Almanyası'nı hatırlatıyor. Her yıl yüzde 10 büyüyor bu ülke. Bütün gelişmekte olan ülkeler büyüyor ve büyümeleri gerekiyor. Dünyada güneyle kuzey arasında büyük bir fark var ve savaş var. Niye sanıyorsunuz terör örgütleri bu kadar güçleniyor? Çünkü çok fazla fakir insan var dünyada. Bizim görevimiz yardım etmek. İsviçre gibi bir ülkeye bakın. İtalyan tarafı daha fakir. Şimdi biz oraların gelişmesi için çalışıyoruz. Onların da İsviçre'nin diğer tarafları kadar güçlenmesi için çalışıyoruz. Türkiye'ye bakarsak ki diğerlerine göre yani Çin'e ve Hindistan'a göre çok daha gelişmiş ama yine de sorunları var. Fakirlik var. Oraların da gelişmesine yardımcı olmalıyız ki, korkularımız geçsin. Orada da pahalı saatleri alacak insanlar çoğalsın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA