Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Geleceğe umutla bakan meslek lisesi öğrencileri var!

Dün gözlerinin içi gülen, bir sosyal sorumluluk projesinin içine girip, sorumlu vatandaş olmuş meslek lisesi öğrencileri gördüm. Muhammet Kuşku, Büşra Yondemir, Mesut Kahraman, Nuh Bobuşoğ, Kübra Günbaş ve Esra Akın…
Onlar "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" sloganı ile hem burs hem de projelerle 8 yılda 8 bin meslek liseliye ulaşmayı hedefleyen Koç Holding'in her yıl düzenlediği proje yarışmasında dereceye giren öğrencilerden bir kaçı.
Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl'ın davetiyle önceki gün uzun bir masanın etrafında toplandık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetkilileri, meslek lisesi koçları ve Koç şirketlerinden öğrencilerle gönüllü proje yürüten çalışanlar, ileride tüm meslek liselerinde uygulanması muhtemel olan çalışmalarını anlattılar.
Kazanan proje ekibine, projesini hayata geçirmesi için Koç Holding, 20 bin dolarlık ödül vermiş. 'Eğitimini aldığın mesleği gerçekleştirmek, sürdürmek ve daha iyiye götürmek için neler yapabilirsin' sorusuna yanıt aramış öğrenciler ve bunun neticesinde Karamürsel 100. Yıl Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Tarsus İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Gebze Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri projeleri ile dereceye girmiş.
Öyle şeyler olmuş ki mesela, projede yer alan Ford Otosan şirketi, yan sanayi şirketlerini de harekete geçirerek laboratuvar için gerekli olan cihazlarının alımını sağlamış. Yaklaşık 150 bin euroluk bir laboratuarın kurulması o okuldan çok daha iyi eğitim almış teknik elemanlar çıkacağı anlamına geliyor ki bu doğrudan şirketler için işe alım sebebi olacak sanıyorum. Koç Holding, 8 yılda 15 milyon doları meslek liselerinde işe daha uygun, daha nitelikli öğrenciler yetişsin, burs sayesinde de öğrenciler teşvik edilsin ve bu tüm okullara bir rol model olsun diye yola çıktı ve şimdi bütçe tahminlerini de aşmış olmasına rağmen devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA