Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İş var ama doğru yöne bakmıyorlar!

'Anne babalar içindeki çocuğu büyütmek istiyor' dedi, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Ticaret ve Turizm Genel Müdürü Murat Bey Balta. İşte o nedenle de meslek liselerinde en çok hangi dallarda yığılma var diye bakıldığında hep elektrik, elektronik, bilgisayar ve bilişim teknolojilerinin tercih edildiği ortaya çıkıyor. Oysa Türkiye'de en fazla istihdam açığının hizmet sektöründe olduğunu yine Murat Bey Balta söylüyor. Yani otelcilik, turizm, hastane, garson, yiyecek içecek, ticaret, ekonomi ve banka alanında çocuklar eğitim alsa iş bulma olasılıkları çok daha fazla.
Anne babalar lütfen çocuklarınızı illa ki üniversite okusunlar diye yiyip bitirmeyin. Bir meslek sahibi olmaları, onların çok daha çabuk hayata atılmaları anlamına geliyor. Bırakın çocuğunuz aşçı olsun, garson olsun, kendi iş yerini açsın, otelde resepsiyon görevlisi olup, sonra genel müdürlüğe kadar yükselsin!
Türkiye'de şu anda 1.8 milyon meslek lisesi öğrencisi var. 2002 yılına göre yüzde 100'lük bir artış söz konusu. Murat Bey Balta, şu anda yüzde 46 olan ve 2013'te yüzde 52'ye ulaşması hedeflenen meslek lisesi oranının 2023'te yüzde 65'leri ulaşması için çalışmalar yapıldığını söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA