Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Malatya'da 4'üncü organize yapılırsa şaşırmam!

Anadolu'da Malatya gibi gelişmiş şehirleri görünce Türkiye'nin krizlerden neden çok hızlı bir şekilde ayağa kalktığını daha iyi gözlemliyorsunuz. Düşünün ki Malatya'da 3'üncü organize sanayi bölgesindeki fabrikalar da kurulmaya başlamış. Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile organize sanayi bölgelerini dolaşma fırsatımız oldu.
TİM Başkan Vekili Ahmet Akbalık'ın kardeşi Mehmet Akbalık'la 600 kişinin çalıştığı Özak Tekstil'i ziyaret ettik önce. Kiralık bir fabrikadan yakında ikinci organizede kendi fabrikalarına geçmek üzereler. Başta Armani olmak üzere dünyanın önde gelen markalarına fason değil, koleksiyon hazırlayıp ihracat yapıyorlar.
Birinci organize sanayi bölgesinde bugün 130 şirket var ve fabrikalarda 10 bin kişi istihdam ediliyor. İkinci organize sanayi bölgesinde 96 firma var. 37 tanesi inşat halinde, 11'inin de projesi tamamlanmış. Yıl sonuna kadar 6 bin 500 kişi istihdam edilecek. Tam kapasiteye ulaşıldığında ise 10 bin istihdamdan söz ediliyor. Şu anda hummalı çalışmaların yapıldığı 3'üncü organizede 12 bin 500 dönüm için 550 şirket müracaat etmiş. Ancak Erkoç titiz davrandıklarını, şirketlerin arazi alıp yatırım yapmama ihtimaline karşı 8 kriterle eleme yaptıklarını anlatıyor.
100 milyon doların üzerinde yatırım tutarı olan ve aralarında Eczacıbaşı ve Karamancı Holding'in de bulunduğu 23 firma çalışmalarına başlamış. Diyeceğim şu ki, Malatya'da müthiş bir canlılık var. KOBİ'lerin dinamizmine yetişmek mümkün değil. Malatya'ya 4'üncü organizenin yakında programlara girmesi işten bile değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA