Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Sabancı Vakfı'ndan 60 bin insana hayat öpücüğü

'Sevgili Günlük, bugün babaannem geldi. Elini öptüm. Akşam yemeğe de kaldı. Yazın beni köye götüreceğini söyledi. Çok sevindim.
Sevgili günlük, bugün okulda öğretmenim büyüyünce ne olmak istediğimizi sordu. Öğretmen olmak istediğimi söyledim. Çok sevindi. Okuldan sonra kızlarla ip atladık. O kadar terlemişiz ki, hiç fark etmedik. Yarın bize misafirler gelecekmiş. Annem söyledi ama anlamadım hiçbir şey.

Sevgili günlük, bugün evlendirildim."

Geçen hafta Sabancı Vakfı Başkanı Güler Sabancı tarafından genç, kadın ve engellilerin toplumda eşit fırsatlara erişebilmesi için 3 yıl önce başlatılan hibe programının sonuçlarını dinledik. Yukarıdaki insanı isyan ettiren, içini acıtan günlük, Türkiye'de çocuk yaşta evlendirilen 5 milyon 439 bin kadından birine ait.
Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, Sabancı Vakfı'ndan aldığı hibeyle Türkiye genelinde farkındalık yaratmaya çalışıyor. Ne güzel ki Uçan Süpürge, bu işbirliği neticesinde 54 ilde 20 bin kişiye ulaşmayı, film gösterimi ve söyleşiler yapmayı, 97 sivil toplum kuruluşu ve 182 yerel yönetime bu projeyi anlatarak destek almayı başarmış.
Güler Sabancı için Sabancı Vakfı dendiğinde akan sular duruyor. Sanıyorum Türkiye'nin, ajandası en yoğun insanlarından biri ancak söz konusu vakıf olunca saatlerce oturup dinliyor, tartışıyor ve çözüm önerileri için fikir jimnastiği yapıyor.
Böyle olunca da "Mikro Kadın Girişimci Portalı", "Yerel Demokrasi Akademileri", "Kadınların Çok Yönlü Güçlendirilmesi", "Görme Engellilerin İş Yaşamına Entegrasyonu", "Engellilere Hizmet, Kadın ve Gençlere İstihdam" gibi çok önemli projeler çarpan etkisiyle binlerce kadın, engelli ve gence ulaşıyor. Düşünün ki tüm bu projelerin bütçesi de öyle büyük rakamlar değil. Bugüne kadar 20 projeye 4.4 milyon lira hibe desteği sağlanmış ancak projenin daha önce de belirtmiş çarpan etkisinin yüksekliği tam 60 bin insanın yarar görmesini sağlamış.
Ben ayrıca vakıflar arasında böylesine başarılı bir işbirliğini de ilk kez görüyorum. Her biri kendi alanında iddialı vakıflar var. Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV gibi, Toplum Gönüllüleri (TOG) gibi, KAMER gibi ya da Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı gibi. Hani neredeyse Türkiye'de kuruluna ve ciddi iş yapan tüm vakıf ve dernekler, Sabancı Vakfı ile işbirliği yapmak için yarışıyor. İyilik yapmak en güzel bulaşıcı hastalık! Bir anda tüm vakıflar kanalıyla tüm Türkiye'ye yayılıyor. Ne güzel.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA