Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

TEV, Zeki Müren'in bağışına dokunmamış!

Sözü vakıftan açmışken Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) yeni girişimlerini de bir hayli önemli bulduğumu belirtmek istiyorum. Geçen hafta TEV Vakfı Genel Müdürü Turgut Bozkurt'la buluşup vakfın son projelerini konuştuk ve öğrendim ki bugüne kadar 190 bin kişiye burs vermiş olan TEV, bundan sonra arazi satın alıp üstüne öğrenci yurtları yapacak ve özellikle büyük sorun yaşayan kız öğrenciler için konforlu yaşam alanları oluşturmaya başlayacak. Bu düşünceden yola çıkarak TEV ilk yurdunu İzmir'de bu hafta açtı bile. İzmir'de belediyenin yaptığı bir binayı yurda dönüştüren TEV'in, Trabzon'da arazi satın aldığını ve 250 kişilik bir yurt için inşaata başlayacağını Turgut Bozkurt anlattı. TEV'e bağış yapan kimi yardımseverler bursun yanı sıra bir öğrenci yurdu yapılmasını da istiyormuş. Bozkurt, "Bağışçılarımızın isteklerini yerine getiriyoruz" diyor.
Bu arada hep merak ediyordum Zeki Müren'in bağışının nerelerde kullanıldığı konusunu. Turgut Bozkurt, Müren'in bağışıyla 2 bin öğrencinin burs aldığını, Müren adına okullar yapıldığını söyledi. Bu arada tüm harcamalar Müren'in gayrimenkullerinin kira gelirleriyle yapılmış yani TEV vakfı hiçbir bağışçının bağışladığı gayrimenkulleri satmıyormuş.
TEV, mali durumu yeterli olmayan öğrenciye ayda 370 lira burs veriyor. Devletin kredi yurtlarının yaklaşık 240 lira verdiği düşünülürse TEV'in bursu çok iyi. TEV'in yıllık bütçesi 25 milyon lirayı bulmuş ve bu yıl tam 9 bin öğrenci burs almayı başarmış.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA