Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Sarıyerli kadınlara bravo!

Sarıyer Kent Konseyi Genel Sekreteri Nelih Akay'dan öğrendim. Sarıyer Kent Konseyi Genel Sekreterliği ve Sarıyer Belediyesi Strateji Gelistirme Müdürlüğü, nisan ayında İsveç Başkonsolosluğu'dan, "Sarıyer İlçesi Kadın Meclisi- Kadınların Karar Mekanizmalarında Etkin Rol Alması" projesi ile hibe almış.
Proje kapsamında ilçedeki 35 mahalleden bir grup lideri ve beraberindeki beşer kişilik ekipleri ile o mahalledeki kadın sorunlarını ve mahallelinin ihtiyaçlarının analiz edecek ve çözüm odaklı küçük projeler üretecekmiş.
Bu kapsamda ortaya çıkan temel sorunları bu hafta sonu karar mekanizmalarını yönlendiren karar alıcılar, yerel yönetim temsicileri ve akademisyenler ile tartışıp fikir almışlar.
Doğru düzgün proje olunca AB ülkelerinde, sivil toplum kuruluşlarında pek çok hibe programı olduğunu yakından biliyorum. O nedenle umarım Sarıyerli kadınların ve onlara yol gösteren yerel yönetimin bu yaptıkları diğer ilçelere ve mahallelere de örnek olur. İstanbul'un göbeğinde değil mahalleden evinden dışarı adım atmayan kadınlar, bin tane sorunları var. İşte o nedenle bu tarz projelerin yaygınlaşmasını ümid ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA