Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

KOBİ'ler değil YABİ'ler

Türkiye'den 4 girişimcinin finale kaldığı seçmelerde dün öğreniyorum ki ilk turda Secure Drive'ı kuran Murat Şahin, oy birliğiyle Endeavor girişimcisi seçilmiş. 80 liraya İzmir'e uçmayı başarmışken, havalimanından 180 lira taksi parası vermek zorunda kalan Şahin, "Bir gün bu böyle olmayacak" deyip Secure Drive'ı kurmuş. Şu anda 128 araçlık filosu, 500 çalışanıyla 9 şehirde kapıdan kapıya paylaşımlı havaalanı transfer hizmeti sunuyor. 9 banka ve 5 havayolu ile anlaşmayı başarmış ve 2014 ciro hedefi 8 milyon dolara ulaşmış. Şimdi artık daha da büyümek ve yabancı yatırımcıların da dikkatini çekmek için Endeavor'un çatısı altında. Aynı şekilde, online eğitime platformu Enocta'yı kuran Ahmet Hançer ve Burak Yücelyiğit de Endeavor'ın girişimcisi olmayı başarmış.
Devamı da gelecek. Türkiye'nin girişimcileri bir yandan dünyadaki diğer girişimcilerle tanışırken bir yandan da önemli yatırımcıların yer aldığı Endeavor ağının bir parçası oluyor. Bu da girişimciler için kendi başlarına açamayacakları çok önemli 'kapı' anlamına geliyor. Didem Altop, ilk başlarda Türkiye'nin sanki küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) odaklandığı gibi yanlış bir algı oluştuğunu oysa kendilerinin YABİ'lerin yani Yarının Büyük İşletmeleri'nin peşinde olduklarını söylüyor. Bugünün start-up adı verilen girişimci şirketleri yarının dünyasının büyük oyuncuları olacak. Bu hayal değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA