Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Kriz yönetimi

Ankara'nın merkezindeki bombalama olayı gösterdi ki halkı sindirmeye yönelik terör olaylarının gerek "veriliş biçiminde" gerekse "kriz yönetiminde" ciddi eksiklikler söz konusu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki duyarlılığı zaten biliniyor.
Önce özeleştiri yapalım. "Medya bu tür olayları yansıtırken genel prensipler belirleyebilmeli." Korku ve paniği arttırmamalı. Lakin... "Devlet görevlileri de doğru bilgilendirmeyi becerebilmeli." Her kafadan bir ses çıkmamalı.
Örneğin... Çankaya Belediye Başkanı 'tüp' diyecek. Telaşı yatıştırma niyetiyle Ankara Valisi de "tüp" tezini destekleyen sözler söyleyecek. Bir Başbakan Yardımcısı "bombalı terör eyleminden" söz ederken diğer Başbakan Yardımcısı "Ölü yok" diye teselli vermeye uğraşacak. Saatler sonra, asıl konuşması gereken İçişleri Bakanı devreye girecek...
Böyle karmaşa olmaz.
Kabul edelim ki son aylardaki terör olaylarına ilişkin ilginç arka plan açıklamaları İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den geldi. Ancak Şahin "meramını anlatamama sorunu" yaşıyor. Bunun için iş bilir bir iletişim danışmanına ve kriz anlarında tek kanaldan tatmin edici bilgi aktarımını organize etmesine ihtiyaç var!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA