Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Kitap avı

Yanılmıyorsam Cumhuriyet tarihinde basılmadan toplatılan tek kitap var. Kazım Karabekir'in İstiklal Harbimizin Esasları. Bildiğiniz gibi Atatürk'le Karabekir'in arası açılır. Karabekir bir kitap hazırlar.
Kitaba matbaada el konur. Paşa'nın Erenköy'deki evi basılarak kitabı oluşturan belgeler toplanır. Kitap ancak 1951'de yayımlanabilir. Ahmet Şık'ın kitap taslağı bu konuda tarihe geçen ikinci vaka oldu. Yayınevindeki ve Ertuğrul Mavioğlu'ndaki nüshalar imha edildi. Ayrıca kitabın nüshasını bulunduranlar da teslim etmezlerse örgüt üyesi muamelesi görecek. Benim bildiğim 12 Eylül döneminde bile yasak yayından bir adet bulundurmak suç değildi. Ama Karabekir'den yaklaşık 80 yıl sonra basılmamış bir kitap avı sürüyor. Ve durumu hiçbir ceza hukukçusunun açıklaması mümkün değil. Hayırlara vesile olsun diyelim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA