Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Gözünü ekrandan ayırma!

CES 2017 fuarında evin kumanda merkezine dönüşen, akıllanan ve kişiselleşen televizyonlar öne çıkıyor. Yemeğin piştiğini, kapının çaldığını, takip ettiğiniz futbol maçının sonucunu veya dizinin başladığını ekranın köşesinde haber veriyor

Dünyanın en büyük Tüketici Elektronogi Fuarı CES 2017 bugün Las Vegas'ta kapılarını açıyor.
200 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda Samsung kişiselleştirilebilen ve evin kumanda merkezi haline gelen yeni akıllı QLED televizyonları ilk kez görücüye çıkardı.
Yeni nesil akıllı televizyonlar; tuttuğunuz takımın maç skorunu veya sevdiğiniz dizinin başlama uyarısını ekranda görüyorsunuz. TV kullanıcısının ekranın karşısına geçtiğinde en çok ihtiyacı olan bilgiler kişiye özel olarak geliyor.
Spor, müzik ve TV Plus hizmetleri Smart Hub platformu üzerinden tüketicilere TV tercihlerine dayalı kişiye özel içerik sunuyor. Samsung'un Akıllı TV 'Spor' hizmetiyle, spor tutkunları tuttukları takımların ne zaman maçı olduğu, maçın nerede yayımlandığı, maç sonucunun ne olduğu gibi bilgilerin tamamını tek bir navigasyon sayfasında görebiliyor. Samsung Müzik hizmeti de Akıllı TV kullanıcılarının TV'de canlı yayınlanan veya doğrudan televizyon programlarında yer alan şarkıları kolayca aramasına ve belirlemesine olanak tanıyor. TV Plus, yeni bir Akıllı Elektronik Program Rehberi (EPG) çözümü aracılığıyla internet tabanlı kanallar sunuluyor.
Böylece favori dizi programlar TV Plus üzerinden izlenebiliyor.

EVDEKİ KUMANDA MERKEZİ
Tüm dünyada satın alınan televizyonların ekran boyutları büyümeye devam ediyor. Telefonlarda olduğu gibi televizyonlar da akıllı ve kişiselleştirilen cihaza dönüşüyor. Samsung'un Family Hub uygulaması evdeki tüm akıllı cihazların televizyon ekranından yönetilmesini sağlayacak. Tizen platformu kullanan televizyonlar, bulaşık makinesinden kombiye tüm cihazların uzaktan yönetecek.
Türkiye'de 43 inçten 88 inçe kadar 19 farklı boyuta sahip SUHD TV serisi yeni televizyonlar Samsung tarafından SmartThings ile geliştirilen IoT (Nesnelerin İnterneti) 'hub' teknolojisini içeriyor. SUHD TV, kapı zilini çalan kişiyi görmek, kapıları kilitlemek ya da ışıkları söndürmek için 200'ü aşkın SmartThings uyumlu cihaza bağlanıp bu cihazları kontrol edebiliyor.



Çinliler akın ediyor

Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2017, 5 - 9 Ocak arasında Las Vegas'ta düzenleniyor.
Binlerce bilişim teknolojisi profesyonelinin ziyaret ettiği etkinliğine 3 bin 880 firma katılıyor. Bu katılımcıların yaklaşık bin 300'ünü Çin merkezli şirketlerden oluşuyor.
Yani CES 2017'ye katılan her 3 firmadan biri Çinli diyebiliriz. Çinli firmalar eskiden daha çok aksesuvar ve fason üretim yapan şirketlerle katılırken şu an Çinli markalar fuarda cirit atıyor.

Gear S3 iPhone ile uyumlu
Samsung akıllı saat serisi Gear S3 Apple iPhone ile birlikte çalışacak. Gear S3 akıllı saati artık, iOS 9.0 ve sonrası işletim sistemine sahip iPhone 5, iPhone 6 gibi akıllı cihazlarla uyumlu şekilde çalışabilecek. Böylece bağımsız platforma dönüşen akıllı saatlerin kullanıcı tabanı genişlemiş oluyor. Mobil teknolojideki en son yenilikler ile zamansız tasarımı birleştiren Gear S3, farklı yaşam tarzlarına değer katmak üzere yaratıldı. Gear S3;
GPS, hızölçer, barometre ve altimetre gibi donanımları, IP68 su ve toza dayanıklılık sertifikası gibi gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor.

Kumanda karmaşasına son
Evde en çok kafa karıştıran şeylerin başında televizyon, uydu alıcısı ve ses sistemi için ayrı kumandaların olması geliyor. Birden çok kumanda yerine "Tek Kumanda" özelliği ile televizyona bağlı olan oyun konsolunu, Digiturk, D-Smart ve Tivibu gibi TV servis sağlayıcıların uydu alıcılarını ve ev sinema sistemini otomatik olarak tanıyor.
Bu da kullanıcılara herhangi bir kuruluma gerek kalmadan Akıllı Kumanda ile tüm harici cihazları kontrol edebilme imkânı sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA