Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tuzağa düşmemeli

F.Bahçe'nin tur şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Fenerbahçe çeyrek final öncesinde ikinci yarıyı oynayacak. İlk maç skorlarının sadece avantaj olduğunu G.Saray herkese öğretti. Almanlar da turu garanti görüyorlardı. Maçın seyircisiz olması 1-0'a rağmen aslında Fenerbahçe'nin önündeki en büyük engel. Bu tip maçlarda kırılma anları olursa seyircinin devreye girmesi gerekebilir. Ama rakibinin ne oynayacağını bilen Fenerbahçe bu tuzaklara düşmemeyi becerecektir.
İlk maçtaki kadar ezici bir üstünlük bekliyor musunuz?
Bekliyorum. Çünkü Plzen'in ilacı düşük tempo. F.Bahçe topun kendisinde kalmasını sağlayıp minimum boş alan yaratacaktır. Hatta olması gereken rakibin risk alması. O yüzden skor dengede giderse son 20 dakika çok enteresan olur.
Kilit adamlar kimler olur?
Dirk Kuyt ve Moussa Sow önemli adamlar. Ama sezon başından bu yana Fenerbahçe'nin en etkili oyuncusu Gökhan Gönül oldu. Eğer oynarsa bu maçın da fark yaratan oyuncusu olur.
G.Saray'ın turu geçmesi F.Bahçe adına "Ya elenirsem" stresi yaratır mı?
Yaratmaz. Sadece kendi maçları ile ilgilenmeyi beceren bir ekip oldular. Bu durumda sadece F.Bahçe taraftarı stres yaşar.
F.Bahçe turu geçerse iki Türk takımı çeyrek finalde aynı anda yoluna devam edecek. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
İnşallah bu soruyu Türkiye Ligi'nin puan cetveline bakıp mücadeleyi kalitesiz bulanlara da sorarız. Yaşanan puan kayıpları yüzünden büyük takımlar çok eleştirilmişti. Ama bu zorluk derecesi yüksek sert rakipler sayesinde Avrupa'daki maçlara deneyimli çıktılar. Müthiş bir olay gerçekleşiyor. Çalışmanın ve mücadelenin başarı için ne kadar gerekli olduğunu iki takım da ortaya koydu. Bu durum önümüzdeki yıllarda özellikle kuralarda çok pozitif bir şekilde hem milli takıma hem de diğer ekiplere de yansıyacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA