Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Bu işi federasyon çözer

Yılmaz Vural'ın 5 gün süren görev süresi Türkiye'de teknik direktörlük konusunun sorgulanmasına neden oldu. TFF Başkanı sınırlamaya karşı olduğunu açıklasa da bir kulüp bir sezonda en fazla iki hocayla çalışabilir tarzı kısıtlamalar sorunları çözer mi?
Bu işin tek çözümü var... TFF bir kulüple mukavele imzalayan oyuncu ya da teknik adamların sözleşmelerinin takipçisi olacak. Kontrat imzalandığı an her iki taraf da kontraklarının bir örneğini federasyona yollayacaklar ve ondan sonra parasal konulardaki takibi TFF yapacak. Diğer bir deyimle bir teknik adam ya da oyuncu parasını almak için kulüplerin peşinden koşmayacak. Ayrıca uyuşmazlık kurulu tekrar kurulmalı. Kulüplerle alacaklı olan profesyoneller haklarını adli yargıda değil federasyonda aramalı. Adli yargıda kararın çıkması uzayıp yıllarca sürebiliyor. Oysa ki TFF bünyesinde kurulacak güvenilir hukukçularla borç alacak ilişkisi birkaç ayda çözümlenebilir. Böylelikle de kimse mağdur olmaz. Ama bunu yapabilecek federasyon var mı bilmiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA