Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

10 kişi kalınca!

Ligde dördüncülüğü kovalıyor gözüyle baktığımız Beşiktaş'a göre dünkü maçta galibiyete daha çok ihtiyacı olan taraf kesinlikle Sivasspor'du. Aklında ligden çok kupa olan Beşiktaş'ı buna rağmen dün ilk yarıda hiç beklemediğim kadar istekli buldum. Aklı hafta içi oynayacağı kupa maçında olan bir takımdan çok daha iştahlı bir 45 dakika oynadılar.
İlk düdükle birlikte Ernst-Aurelio- Fernandes orta sahasıyla oyunun kontrolünü hemen ele aldılar. Quaresma'nın da etkili futbolu Beşiktaş, ilk yarıda rakibine karşı üstünlük sağladı. Çok pozisyona giremediler ama oyunun kontrolünü ellerinde tutmayı bildiler. Bu bölümde Sivasspor, sadece mücadele eden ve kovalayan taraftı. Hiçbir hücum girişiminde bulunamadılar.

MEHMET YILDIZ FARKI
Ancak ikinci yarıya gelince durum tersine döndü. Sivasspor'da Mehmet Yıldız oyuna girdi ve oyunun resmi tamamen değişti. Sivasspor ise Mehmet Yıldız'la topu çok daha fazla ileride tutmayı başardı ve pozisyonlar bulmaya başladı.
Beşiktaş özellikle Sivok'un atılmasıyla 10 kişi kalınca Sivasspor'un aklına, "Ben Beşiktaş'ı yenebilirim" düşüncesi geldi. Ve bütün ikinci yarı tamamen bu düşünceye göre oynandı.
Önemli bir noktaya dikkat çekmek istiyorum; Beşiktaş eksik kaldığında bir türlü 10 kişi oynamayı beceremiyor. Eksik adama göre yeni bir oyun yapısı oluşturamıyorlar. Geçtiğimiz haftalarda da bunun örneklerini gördük. Bu yüzden çok önemli puanlar kaybetti Beşiktaş.

PLANLAR ŞİMDİDEN YAPILSIN
Sivasspor bu maçta belki bir puana razıydı ama son dakikada bulduğu golle üç puanı alarak ligde kalmak adına çok önemli bir işe imza attılar. Sivas ligde artık iyice rahatladı diyebiliriz.
Beşiktaş'ın az olan dördüncülük umudu bu maçla beraber tamamen bitmiş oldu. Artık bundan sonra kupayı alıp Avrupa yolunu kovalamak zorunda. Başka hiçbir şansı yok. Gelecek sene için de bence böyle bir zamanı varken bütün planlarını bugünden yapmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA