Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Futbolun gerçeği...

Bir kez daha gördük ki maç oynanmadan önce kağıt üzerinde istediğiniz kadar futbol hakkında ahkamlar kesin; gerçekleşen maçın ne olacağı hakkında doğru tahminde bulunamıyorsunuz. Ligin seyrini göze aldığımızda ve kadroları gördüğümüz zaman belki de ben de herkes gibi iki takım arasında büyük bir futbol, hatta skor farkı olacağını düşünmüştüm. Ama hiç de öyle olmadı dün akşam. Elinde ancak oluşturduğu genç oyuncular ağırlıklı kadrosuyla müthiş futbol mücadelesi verdi Ankaragücü. Futbol böylesine bir oyun işte. İstediğiniz kadar artılarınız olsun, o gün o golü o kaleye atamıyorsanız kazanma şansınız olmuyor tabi ki...
Oyuna geldiğimiz zaman, genelde futbolun içindeki öğeler yani oyuncular ve teknik adam her maçın zor olacağını bilir ama Beşiktaş takımı 'bir şekilde bu maçı yeneriz' düşüncesiyle karşılaşmaya başladı. Bu tip maçlarda anahtar faktör atacağınız ilk goldür. Bu gol de gelmedikçe futbola sarılan ve direnç gösteren bir Ankaragücü oluştu dün akşam. Belki topa sahip olma, pas yüzdeleri ve diğer futbol istatistikleri anlamında hep gerideydiler ama futbolda skoru belirleyin tek bir istatistik vardır; o da goldür. Bunu yememeyi başardı Ankaragücü takımı ve beraberliği aldı.

11'DE ETKİLİ OLAMIYOR!
Bu durumu oluşturan faktörlere Beşiktaş penceresinden bakarsak; orta sahada etkili hücum organizasyonunu oluşturulamaması, Veli'nin pas trafiğinde ve yaratıcılıkta fazla yer alamayışı, Mustafa Pektemek'in ilk 11 başladığı maçlarda oyunda etkin olamaması, Almedia'nın gol pozisyonuna bile giremeden maçı tamamlaması, Simao'nun ise sakatlıktan sonra eski çizgisini yakalayamamasını sebep olarak gösterebiliriz. Ama bütün bunlar sadece mazeret hanesine yazılabilir. Çünkü futbol gerçeğinde Beşiktaş çok net kazanması gereken bir maçı kazanamamıştır.
Ankaragücü'nde kalmış ve mücadeleye devam eden birkaç tecrübeli oyuncuyu ve genç futbolcuları bu mücadelelerinden dolayı tebrik etmek gerekir. Ve bence dün akşamki futbolun gerçeği ve özeti de budur.

17
Siyah-beyazlılar, Ankaragücü'ne karşı 17 şutta üç defa kaleyi bulurken bu sezon boyunca en az isabetli şut attığı iki maçından birini oynadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA