Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Eleme usulü renk katıyor

KUPA maçlarının ruhunda sürpriz her zaman vardı. Dün akşam belki skor olarak sürpriz olmadı ama oyun olarak beklenenin dışında bir görüntü vardı. Beşiktaş 2'inci dakikada golü bulunca her şey çok kolay olacak ve iki takım arasındaki fark ortaya çıkacak diye düşünüldü. Ama hiç de öyle olmadı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oyunu ele aldı, özellikle orta sahada oyunun galibi Bank Asya 1. Lig ekibi idi. Tabii ki her maç olduğu gibi en önemlisi takımın alacağı sonuçtur. Ancak bazı oyuncaların bireysel performansları kendileri için çok önem kazanır. Mesela Holosko ve Mustafa Pektemek gibi... Evet lig maçlarında da zamana zaman şans buluyorlar. Ama ilk 11'de oldukları zaman bu seviyedeki maçta fark yaratabilmeleri bence çok önemli. Ancak her ikisi için de bunları söylemek mümkün değil.

ALVES YANLIŞI
Gelelim sürpriz transfer Julio Alves'e. Gaziantep Belediye ile oynanan kupa maçında bile ilk 11'de başlatılıp performansı gözlenmiyorsa, niçin bu transferin yapıldığını bir kez daha sorgulamak lazım!
Bir sezonunu ortası geçildi. Bu rakamlarla transfer edilmiş bir oyuncu bu maçta bile kullanılmıyor ise geleceğe dair hiçbir beklentiniz yok demektir. Bunu da önemli bir transfer yanlışı olarak görebiliriz.
Mücadeleye Gaziantep Büyükşehir Belediye penceresinden baktığımızda; oyunun sonuna kadar skordan kopmayan ve beraberlik heyecanını en son dakikaya kadar taşıyan bir takım vardı. Bu da onlar için gerçekten önemli bir futbol doğrusu ve başarısıydı.
Tek maçlı eleme usulü, bu Ziraat Türkiye Kupası statüsünde finale gidene kadar belki de birçok futbol sürprizlerine sahne olacak. Bence kupa maçlarının güzelliği de burada. Lig usulü değil, eleme usulü olması bu yarışmaya büyük renk katıyor.


1
BEŞİKTAŞ'IN lig, Avrupa ve kupada gol atan tek oyuncusu Manuel Fernandes. Manisaspor ve Stoke filelerini sarsan Portekizli yıldız, Gaziantep BŞB'yi yine boş geçmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA