Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Formsuz olan Rijkaard

Rijkaard, Kayseri'de kaybedilen puanları "Takım halinde kötü oynadık" diyerek geçiştiremez. Çünkü çıkardığı kadro sezon başındaki söylemleriyle eylemlerini inkar edecek kadar dengesiz, uyumsuz ve yaratıcılıktan uzaktı. Rijkaard, Galatasaray'da rekabeti körüklemek isterken, "Herkes takımın bir parçasıdır. Yıldız oyuncu olup olmaması önemli değil" demişti. Bu söylemini ilk yarı az hatayla uygulamış, her oyuncuya aynı mesafede yaklaşmış ve bu tutumuyla tüm takımın saygısını kazanmıştı.
Rijkaard, Kayseri maçında hazır olmayan Dos Santos'u ilk onbirde oynatarak
"Yıldız oyuncu önemli değil. Benim için herkes eşit" düşüncesini çöpe attı. Rijkaard'ın Dos Santos tercihi tamamen "Manevi evlat" muamelesidir. Bu davranış futbolcuların hocalarına olan güvenini sarsar. Sezon başından bu yana taşın altına elini koyan isimler kulübede oturuyor. Barcelona sonrası büyük düşüş yaşayan Santos "Babasının oğlu" torpili gibi ilk onbirde maça başlıyor. Oynayan da, oynamayan futbolcu da sahada kimin ne yaptığını bilir ve görür.
İlk 45 dakikanın son üç dakikası hariç Galatasaray'ın tek pozisyonu yoktu.
Emre Güngör- Neil ikilisinin rakiple boğuşmaktan canı çıktı. İlk yarıda kaçan iki pozisyonda Arda, Keita, Neill ve Sarp'ın katkıları vardı.

ELANO MAÇTAN KOPUKTU
Elano takmış ikinci vitese mehter takımı iki ileri bir geri oynadı. İkinci yarı kaçırdığı gol akıllara zarardı. Brezilya Milli Takımı'nda oynayan ve toplara mükemmel vurduğu söylenen bir oyuncu olarak önüne düşen topu gol yapamaması tamamen maçtan kopuk olduğunun göstergesiydi. Dos Santos kaleci çalıştırır gibi ortalar yaparken terlemedi bile. Çünkü koşmadı. Rijkaard, Elano ile Santos'u değiştirmemek için adeta çırpındı! Bir teknik adamın görevi, takımın refleksi azaldığında elini oyuna sokup müdahale etmektir. Rijkaard elini oyuna sokmadı. Kayseri 64'te 10 kişi kalmış ve geriye yaslanmış; Caner hala solbek oynuyor. Çıkar Santos'u, al Ayhan'ı oyuna Caner'i de kanattan orta yapması için ileri gönder. Antalya'da bunu yapan Rijkaard, 10 kişi kalan Kayseri'ye karşı bunu düşünemiyor. Sakatlıklardan dolayı Rijkaard'ın aklının karıştığını düşünüyordum ama bu tezimi "Rijkaard form düşüklüğü yaşıyor" diye değiştiriyorum. Dilerim, Rijkaard Ankaraspor arasında (!) kendini "Reset"ler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA