Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e Mektuplar

Abuzittinciğim,
İstanbul'da, vatandaşlar her sabah sekizde, arabalarının kornalarına basarak benzine yapılan son zamları protesto ediyorlarmış ya.. Yasemin'e telefonda "Nasıl protesto hareketi genişliyor mu?" diye sordum..
"Ne protestosu?" dedi.
"Hani, benzin zammıyla ilgili protestolar başlamış?" dedim.
"İstanbul'da benzin zammıyla ilgilenen yok ki.. İstanbullunun ilgilendiği keneyle Sibel Can'ın tangası" dedi.
"Yok yav, Sibel Can'ın tangasına da mı kene girdi!?." İstanbul'lu haklı. Esasında sanırım bütün memlekette durum aynı.. Ufak tefek farklar olabilir. Mesela Akdeniz kıyılarında şu günlerde Sibel Can ve Sibel Can mayolu, popoları meydanda, binlerce hatun var. İnsan kanıksıyor. Sıkma başlı, buna karşılık giysileri daracık olanlar daha dikkat çekici. Hele bu kıyafetle bi de denize girerse. Belki garip, ama durum bu..
Bu mayo meselesini bi yana bırakıp ben gene can sıkıcı bişeyler yazacam kardeşim.. Konu, dar gelirli insanlarımızın kullandığı mutfak tüpleri. Son zamlardan sonra, 12'lik mutfak tüplerinde VGV (Vatandaşa Giydirme Vergisi ) şu şekle geldi Abuzittinciğim.
Tüpün TÜPRAŞ çıkış fiyatı 10 milyon 440 bin lira.. Vatandaşın mutfağına girişi 35 milyon 800 bin!
10 milyondan 35 milyona! Kabul ediyorum bu Sibel Can'ın mayosu kadar ilgi çekici durum değil ama bana biraz acı geliyor.
Diyecen ki alan razı satan razı.. Sana n'oluyo?
Valla haklısın.. Bana n'oluyo? Niye acı veriyor? Ben de bunu çözemedim. Deli miyim neyim?
Tam ben bunları yazarken Başbakan da TV'de Sanayi Odası'nda iş adamlarına sesleniyordu. "Türkiye her yıl bir öncekinden daha müreffeh hâlâ gelecektir."
Doğru, haklı. Benzin kaçakçıları, mazot kaçakçıları, eroin-silah kaçakçıları, elektrik kaçakçıları, içki kaçakçıları, bizler kafayı Sibel Can'ın mayosuna taktıkça, elbette daha müreffeh hale geleceklerdir. Gelmezlerse yuh onlara!
Bu arada Abuzittinciğim, Botaş'ın borularından 81 bin varilden fazla petrol çalınmış. Bu bakkal hesabı, 15 milyon litre akaryakıt demek. Meğer hırsızların çaldığı bu petrolün parasını da biz ödermişiz.. Bunu yeni öğrendim ve ülkemin ekonomisine bu şekilde de katkıda bulunmanın verdiği hazla ayrıca gururlandım.
Sanırım, bu tür hasletlerimiz içindir ki, yabancılar, "Türkler gururlu insanlardır." diyorlar. Kırk yılda bişeyi de doğru söylesinler!
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA