Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ajda Pekkan, Yunancada..

Ajda Pekkan, zamanında Yunanca iki 45'lik yapmıştı.. O zaman yabancı şarkılara Türkçe söz yazmak da vardı. Doğrudan yabancı sözlü Türk popu yapmak da.. Tabii, yabancı şarkıları orijinal dillerinde söylemek her zaman var oldu ve olacak..
İşte bu düşünceler birleşmiş ve ortaya "Ajda Pekkan's Greek Songs" diye bir albüm çıkmış..
Adı tartışılır tabii.. Feliciano'nun Rain'i, Ajda da söyledi diye, Ajda şarkısı olur mu?.
"Ajda'nın söylediği şarkılar" işin aslı..
13 şarkılık albümde, Ajda için yapılmış bir tek şarkı var.. Petrol.. Şanar'la, Atilla'nın bestesi, Ajda'nın Eurovision fiyaskosu talihsiz şarkı..
Her neyse..
Albümde Ajda'nın geçmişte Yunanca söylediği dört şarkı (Başta Sensiz Yıllarda) var. 9 tane de, Ajda'nın Türkçe söylediği şarkının, Yunan sanatçılar tarafından, Yunanca seslendirilmişleri..
Güzel.. Başından sonuna keyifle, nostaljiyle dinleniyor. Ajda da hoş söylüyor, Yunanlılar da..
Bizim hayat boyu proje üreten, ama bir tek projesinde sebat edemeyip, ilk denemede panikleyip vazgeçen Ertekin, Marina'daki yazlık kulübünde Mikonos geceleri yapmak için aylarca plan yapmış, hatta Mikonos'a araştırma yapmaya gitmişti. Tonla masraf edip, dekoru mavi beyaz üzerine değiştirmiş, bir de buzukili sanatçı bulmuştu.
İlk geceye gidemedim. "İkinciye gelirim" dedim. Ama ikinci her zamanki gibi olmadı..
"Eğer" diyorum. "Bu CD o zaman olsaydı, Ertekin işi götürürdü bu defa.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA