Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hamamcı!..

Sevgili Dostum Mehmet Barlas, Turan Güneş Hocamın "CHP dönüm noktalarında demokrasiyi bırakıp, devletçiliğe kaçar" dediğini yazmıştı. Ben de "Turan Hocamı çok iyi tanırım. Çok iyi bir demokrattı. Demokratlıkla devletçiliğin alternatif olmadıklarını bilecek kadar da iyi bir bilim ve siyaset adamıydı" demiş ve Sevgili Barlas'ın yanıldığını söylemiştim.
Sevgili Dostum, dün bana yanıt verirken, yanıldığını dolaylı kabul etti. "Demokrasiyi bırakıp devletçiliğe kaçar" deyişinden hiç söz etmeden "Hamamcı Ülfet" benzetmesini "Kökten devletçilik ve militarizm" anlamına kullandığını ifade etti.
CHP'nin altı okundan biri devletçilikle, komünizm demek olan kökten devletçilik çok farklı şeyler.
Turan Hocamın CHP'yi komünizme ve militarizme kaçmakla itham ettiğine de pek ihtimal vermiyorum ya.. Tartışmamız o değil zaten.
"Turan Güneş bir bilim adamı, demokrasi ile devletçiliğin karşı kutuplar olduğunu iddia etmez. Mümkün değil" dedim. Barlas da ısrar etmedi, lafı değiştirdi. Bu da bana yeter!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA