Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Denizli ve Bodrum!..

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'nin seçimlerden önce anakent olacağını müjdelemiş. "Yasa hazırlanıyor" demiş..
Ana kent uygulaması nüfusa göre yapılıyor. İtirazım yok. Ama bazen istisnalar da gerekiyor..
Bodrum'u anlatmıştım, üç yıldır yaptığım Bodrum tatillerinin ardından. Bodrum deyince akla, koca bir yarım ada geliyor.. Bodrum kasabası değil sadece.. Turgut Reis de Bodrum.. Yalı Kavak da.. Güvercin de ve daha bir yığın mahal de Bodrum..
Ama hepsinin belediyesi ayrı.. Aralarında koordinasyon yok. Birinin en güzel yerinin yanına, öteki belediye çöplük yerleştirebiliyor..
Yollar, trafik doğru dürüst düzenlenemiyor.. Pek çok şey aksıyor. Yarımada'da mesela Mikanos'ta olduğu gibi, eğlence ve dinlence bölgeleri planlanamıyor. Bu yüzden ne dinlenenler mutlu, ne eğlenenler..
Tüm yarım adanın tek elden yönetilmesi lazım ki, Türkiye'nin, Avrupa'nın, dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birinde düzen sağlanabilsin.
Ben bu ülkede Turizmi ciddiye alan bir tek hükümet görmedim, gazetecilik yaptığım 54 yıl içinde.. Ama artık birileri bu bacasız sanayinin, bu ülkeye milyarla dolar gelir ve yığınla iş alanı sağlayan sektörün hakkını vermeli..
Bodrum ana kent olmalı.. Tek elden yönetilmeli. Ankara anakente destek olmalı. Kendi partisine yakın olan minnacık yerel idarelere değil..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA