Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

TRT1 aile kanalıymış!..

TRT'NİN bana verdiği ilk "Sert yanıt" dün elime geçti. Dün sabah köşemde sorduklarıma değil.. Başbakan'a sorduğum soruya verdikleri yanıt..
Bir defa yalan söylüyor ve saptırıyorlar. Ben TRT'nin açılışı atladığını tek satırımda bile iddia etmedim. Tersine yayını bir TRT kanalında izlediğimi çok açık yazdım. Açık ve net sorum, "Yayın niçin TRT'nin esas kanallarından, yani TRT1 ve TRTHD'de kaçırıldı" şeklindeydi. "Bu esas kanallar niçin bu dünya çapında ve 80 yabancı kanal tarafından yayınlanan açılışı değil de, formalite durumuna düşmüş on para etmez bir futbol maçını seçti" demiştim.
Efendim TRT1 aile kanalıymış. Onun için beş paralık kıymeti harbiyesi kalmayan formalite maçını TRT1'den, dünya çapındaki spor olayı Üniversiad Kış Oyunları Açılışı'nı tali kanallardan vermişler..
Kıptinin merdi şecaat arz ederken, sirkatin söylermiş..
Hiçbir önemi ve özelliği olmayan bir formalite futbol maçı mı, aile programıdır, yoksa, müthiş bir renk, ışık, müzik ve dans şovu olan bir açılış mı?.
O açılışta Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Spor Bakanı konuşacaklar. AKP propagandası yapmak için değil.. Sporun güzelliğini, Üniversite Oyunları'nın ülke ve dünya gençliğine birbirlerini tanımak, yarın hayata atıldıklarında, dünyanın bir yerlerinde dostları, arkadaşları olduğunu hatırlatmak gibi evrensel bir görev yüklediğini, sporun uluslararası dostluklarda oynadığı rolü anlatacaklar..
Bu oyunların Erzurum için, Türkiye için ne kadar büyük önem taşıdığını söyleyecekler..
Aileler bunları mı izlemeli, dinlemeli, yoksa, bir formalite maçının gevezeliklerini mi?. Halkın vergileri ile beslenen TRT'nin anayasa ve yasalarda yazılı görevini okuyan, bilen bir TRT'ci var mı?.
TRT Spor servisinin, futboldan başka spor bilmeyen ve tanımayan kafalarına emanet edilmiş yayınların iç yüzünü hep suratlarına vuruyorum. Onlar da hep saçma sapan yanıtlar veriyorlar..
Erzurum Üniversite Oyunları'nın açılış töreninin değil, hiç bir önemi kalmamış, yedeklerle oynanan bir formalite maçının "Aile Kanalı"nda yayınlanması, TRT'nin kendi yasalarına ve spora ihanetidir.
Bu tutumun savunulacak yanı da yoktur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA