Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

TRT yanıtlama değil, yanıtlamama örneği vermiş..

TRT'YE yanıtlarıma devam ediyorum. TRT'ciler, 14 kanalın 14'ünün de farksız olduğu iddiasındalar. Komik.. Dünyada BBC1 ile, BBC4'ün, Rai Uno ile Rai3'ün, ARD1'le ARD2'nin ayni olduğunu iddia edene gülerler. "1" numarayı taşıyanlar her ülkede esas kanaldır. En çok izlenen kanaldır. Çünkü herkese, tüm aileye hitap eder. Tematik değildir, genel kanaldır. Bu yüzden de sistemin en çok izlenen kanalıdır.. Hele Türkiye'de öbür kanalların pek çoğu bazı bölgelerde hatta izlenmez, çoğu ailenin uzaktan kumandasında bile yer almaz.
14 kanalı olan TRT'nin, TRT1 kadar yaygın bir spor kanalı olsaydı, bir ölçüde mazur olabilirlerdi, ama ben o zaman dahi açılışın TRT1 ve spor kanalında ortak yapılmasını isterdim. Çünkü Erzurum açılış ve kapanış törenleri, Türk spor tarihinde ilk.. Ve bu törenlerdeki milyonlarca lira masrafla hazırlanmış şovlar.. TRT'nin bir daha benzerini gerçekleştirmesine imkan yok..
Açılış da, kapanış da, tam aileye yönelik, seyredene keyif, coşku ve gurur veren gösteriler.. Halkın vergileriyle yaşayan bir kamu kurumu, böyle muhteşem ve de bu kadar ender gelmiş bir fırsatı, bir müthiş gösteriyi halktan kaçırır da, yerine, kimsenin ilgilenmediği bir futbol maçını koyar mı?.
Bu ayıptır. Utançtır.
"Bugüne kadar yaptığınız yayınların maliyeti ve reytingi nedir" sorumu anlamazdan geliyorlar. TRT'nin 43 yıldır yaptığı yayınları mı soruyormuşum..
Yahu, tümü Erzurum Oyunları üzerine bir eleştiri yazısının içinde bunu sorduğumu sanmak için geri zekâlı olmak lazım. Bunlar cin. Cevap veremeyince, anlamazdan gelmeyi tercih ediyorlar.
O zaman açık açık soruyorum şimdi..
1-Erzurum Oyunları (Anlamazsanız.. Erzurum Üniversiteler Arası Kış Oyunları yani) TRT'ye kaça mal olmuştur?.
Biz bu ülke insanları, Erzurum Oyunları için kaç para ödedik?.
2- Yaptığınız yayınların gün gün, spor spor reytingleri ne olmuştur?. Liste halinde açıklar mısınız?. Son bir yanıtım var. Özel.. O da yarın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA