Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir ustaya saygı!..

BEŞİKTAŞ Belediyesi "Ustalara Saygı" gecelerini sürdürüyor. Geçen pazartesi Atilla Dorsay vardı, Akatlar Kültür Merkezi'nde.. Benim evime yürüyüş mesafesi..
Atilla da bir mesaj atmış.. "Fiyasko gece diye yazmana dahi razıyım, gel" diye.. Gidemedim. Çünkü o gece evde bir yığın konuğum vardı, yemeğe ve maça gelecek..
Dün, Kültür sayfamızda okudum.. Görkemli olmuş.. Atilla'ya yakışır olmuş..
Atilla "27 yılımı verdiğim Cumhuriyet'ten gelen olmadı, kırıldım" demiş..
Atilla dünyanın en kırılgan, en alıngan adamlarındandır, iyi bilirim. Ama kırılmaması lazım..
O, 27 yılını verdiği Cumhuriyet'ten kim kaldı ki bugün..
O yılların uzun bölümünde beraberdik.. Ben Ankara'daydım, Atilla İstanbul'da..
İstanbul'a gelince, o yürürken tahtaları gıcırdayan tarihi İttihat Terakki binasında sohbete otururduk. Kimlerle.. Benim için "Cumhuriyet" olan isimlerle..
Agop Arad, Eşref Üren, Selmi Andak..
Cumhuriyet, kültür ve sanatın gazetesiydi benim için çünkü.. Müziği, resmi, edebiyatı, sinemayı, tiyatroyu Cumhuriyet'ten okurdum. Atilla gerçek bir sinema "Yazar"ıydı.. Tırnak içine aldığım lafa dikkat edin.. Yazar.. Bir gazetede yazdığının farkında olan. Öteki eleştirmenlere "Bak bu işi ne kadar iyi biliyorum" diye mektup yazan ve kimsenin okumadığı, aldırmadığı eleştirilere imza atanlardan olmadı hiç.. Okuruna sinemayı, enfes bir üslupla ve herkesin anlayacağı dille anlattı. Beğenilerini halktan koparmayı marifet sayanların içine girmedi.. Sonra sinemayla da sınırlı kalmadı. "Metropol" başlığı altında kent yaşamını anlatmaya başladı. Okumaya doyamadım.
Bu ülkenin en iyi köşe ve röportaj yazarlarından biri olabilirdi. Ama dedim ya, gazetecilik bitti. Böyle kalemlere ihtiyaç duyan kalmadı..
45 kitap.. Düşünebiliyor musunuz?.. Bir ömre 45 kitap sığdırmış Atilla.. Bir de fotoğrafçı üstelik..
Hindistan'a gezi yapmıştı, önceki yıl.. Dönüşte çektiği fotoğrafların bazılarını gösterdi bana, anlatarak..
"Yahu yazsana.. Harika bir Hindistan dizisi olur" dedim.. Bana baktı.. Sustu.. Acı acı güldü, sadece..
Nice yıllara Atilla..
Teşekkürler Beşiktaş Belediyesi!.. Bu ülkede hâlâ vefakâr, hâlâ kadir bilenlerin yaşadığını görmek insanı mutlu ediyor!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA