Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İzmaritsiz üniversite!..

YAŞAR Üniversitesi kampüsünde, bu müthiş yuvayı yaratan rektör Prof. Murat Barkan ile dolaşıyoruz.. Dikkatimi çekti.. Yollar, kaldırımlar, çimenler, çiçek tarhları tertemiz.. Tek izmarit yok..
Bu sigara yasağından sonra, ülkenin tüm sokakları kül tablası.. Hele de büyük iş yerleri, alışveriş merkezleri kapılarının önü.. Mesela, izmarite basmadan Sabah gazetesine girmeniz mümkün değildir. Ülkenin en önemli caddesi, Barbaros Bulvarı burası.. Binada yaşayan bizler de, kentin temiz olmasından sorumlu dördüncü gücü taşıyan gazetecileriz üstelik.
Gittiğim üniversitelerde yollar ve bina kapılarında ayni manzara.. Leş.. Yaşar'da tek, ama tek izmarit yok.. "Faşist bir yönetim var burda galiba" dedim, Barkan Hoca'ya..
Tam karşımızda, havaalanı kulelerini andıran tepesi tamamen cam harika bir binayı gösterdi..
"Bu temizlik, bana bu binaya patladı" dedi..
Öğrencilere "Kampüs içinde izmarit görmek istemiyorum.. İçmeme karşılığı ne isterseniz veririm" demiş. Öğrenciler, işte o binayı göstermişler.. Öğrenci Konseyi, kampüsün en güzel binasını almış. Gençler, sözlerini de tutmuşlar.
Üniversite içinde, yeşil çitlerle çevrili yemyeşil bir bahçe sigara içenlere ayrılmış. Hemen üniversitenin dışında, yolun karşısında da kocaman bir kafe açılmış.. İçenler oralara.. Kampüsün hiç bir yerinde sigara içilmiyor. Açık hava kafeleri, kantinleri dahil.. Yerler de tertemiz, hava da..
Rektörle öğrenciler bu kadar el ele, bu kadar kafa kafaya olunca, çözülmeyecek sorun yok!.. Yaşar'da onu gördüm..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA