Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir Kandıralı daha..

"40 yaşına basıyorum Hıncal Ağbi" dediğinde Esra "Vay be" dedim.. Ben Mekteb-i Mülkiye'de iken babası Ömer fakültenin en gözde delikanlılarındandı. Annesi Ayşe (Azizoğlu) Kolej'in prensesi.. Evlendiler. Esra elimize doğdu, öylesi.. O Esra şimdi 40 yaşına basıyormuş.. Vay be..
Point Otel'de toplandık.. Bir fasıl gurubu getirmiş Esra ki bazılarını gözüm ısırıyor.
Gazinolar devri vardı hani.. Biz de her gece faça masalara kurulurduk, Ankara'da.. Sonra da Maksim'de..
"Büyük Maksim Gurubu" dedi Esra.. Zeki Müren'le çalan Fikret Karahan var, kemani.. Sonra unutulmaz Güngör Hoşses.. Darbuka.. Murat Ulusoy (Ud), Bülent Şençalar (Kanun), Oktay Yıldırım (Solist)..
Bir de klarnet var arada, nasıl üflüyor olmaz böyle şey.. Sonunda tanıştım.. Türkan Kandıralı.. Hayır, erkek.. Adı niye öyle bilmem, ama soyadı, aileden.. Mustafa Kandıralı ailesinden.. Bu ailenin bütün fertleri sanatçı doğuyor zahir.. Türkan da Müzeyyen Senar'a, Zeki Müren'e, Bülent Ersoy'a, Muazzez Abacı'ya, Emel Sayın'a çalmış. Avrupa'da turneler yapmış..
Bir de CD'sini verdi bana, günlerdir dinliyorum..
Klarneti "Uluslararası" üflemiş.. Teodorakis'le başlıyor.. My Star, My Moon.. CD'nin adı da bu zaten..
Ama benim favorim başka.. Zamanında Türkçesini Gönül Turgut yapmış, binlerce satmıştı, İsrail halk şarkısı.. Erev Shel Shoshanim (Güllerin Akşamı/ Türkçesi "Uzat Artık Elini..")
Anadolu'dan sesler de üflüyor tabii Kandıralı..
Yani tam bir keyif CD'si..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA