Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Orda bir dost yok, artık!..

Gökşin Ağabey, "Uzakta"ki dostumdu benim.. Paris'te.. Gitmesem de, görmesem de orda bir dostum olduğunu bilirdim.. Her gittiğimde arardım.. İki eli kanda olsa, buluşur bir kahve içerdik. Rahat olduğu zaman ise.. 2003 Dünya Atletizm Şampiyonası sırasında Paris'teydik.. Cüneyt Ağabey, Kenan, ben..
"İlle bir öğleyi bana ayırın" dedi.. Ormanların arasında, nehir kenarında bir yere götürdü, dünya güzeli.. Dünya güzeli yemekler yedik.. Saatlerce ayrılamadık..
O sofradan bir ben kaldım.. Dünya çapında foto muhabiri Gökşin Ağabeyi de kaybettik.. Müthiş bir gazeteciydi. İyi foto muhabiri olmak için, çok iyi gazeteci olmak gerekir.. Haberi koklayacaksın.. Kurduğu SİPA Press'in dünyanın en büyük fotoğraf ajanslarından biri olması, Gökşin Ağabey'in gazeteciliğinden kaynaklanıyordu.
En son İstanbul'da açtığı sergide buluşmuş, sarmaş dolaş olmuştuk..
Gökşin Ağabey, Atatürk'ün Selanik'teki evine bomba atıldığı haberini ilk veren akşam gazetesi İstanbul Ekspres'in Genel Yayın Müdürüydü. 6-7 Eylül olaylarını bu manşetle birleştirenlere deli olurdu. "Anadolu Ajansı haberi geçmiş. Akşam gazetesi olarak Atamızın evine bomba atılması haberini vermeyecek miydik" derdi..
İroniye bakar mısınız?. Paris'te öldüğü gün Selanik'te bir evde bir bomba patladı.. Bir Türk'ün evinde hem de.. Gökşin Ağabeyin ölümü ve Selanik'te patlayan bombanın haberleri, yan yana yayınlandı.

***

Muzaffer Tema, çocukluk, ilk gençlik efsanelerimizdendi.. Müthiş yakışıklıydı. Türk filmlerinde nasıl rol keserdi, kız arkadaşlar nasıl bayılırdı, biz nasıl kıskanırdık. Amerika'ya gitti. 1958'de Jean Negulesco'nun A Certain Smile filminde kısa bir rol aldı.. Rol kısaydı ama, baş oyuncu, o zamanların gözdesi, hepimizin aşkı, Joan Fontaine ile dans ediyordu o sahnede..
Sonra gelmiş geçmiş en berbat bilim kurgu filmlerinden biri, 12 to the Moon'da Ay'a giden 12 kişilik bir uluslararası ekipte Türk bilim adamı Dr. Selim Hamid'i oynadı. Bu filmde adını "Tema Bey" diye yazdılar. O devirde Türk asıllı Turhan Bey, Hollywood'un en gözde oyuncularından biriydi, ondan mülhem herhalde..
Nur içinde yatsın..
***

Steve Jobs'u da yazmaya niyetliydim bugün. Ama sabah, Erdal Şafak'ın harika yazısını okuyunca, eklenecek lafım olmadığını düşündüm. Atladıysanız, dünkü Sabah'ta okuyun..
***

Şu anda haber aldım. Acı kaybı için Sayın Başbakan ve ailesine taziyelerimi sunarım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA