Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Harika konser!..

Nas ıl keyifli, nasıl neşeli ve nasıl bilgi dolu bir gece yaşadık Beşiktaş Belediyesi Fulya Salonunda..
Sabancı Vakfı'nın kurduğu Türkiye Gençlik Flarmoni Orkestrası'nı dinledik, Cem Mansur yönetiminde..
Vakıf, 98 kişilik dev bir orkestrayı kucaklamış. Hepsi genç.. Harika bir iş.. Yurt içinde ve dışında turneler yaptırıyor. Daha da harika iş..
Ama acısı..
Bu ülkede kimsenin haberi yok. Çünkü bu ülkede Kültür ve Sanat deyince, kimsenin kılı kıpırdamıyor.. Zannediyorlar ki, millet okumaz, izlemez.. O zaman binlerce kişilik konser, gösteri alanları nasıl tıklım tıklım doluyor?..
Cem Mansur, adaşı Cem gibi bir Stand up uzmanıymış meğer.. Nasıl tatlı, nasıl esprilerle dolu sundu, yönettiği konseri..
Orkestra nedir, şef nedir, aralarındaki ilişki nedir, ülkelerin yönetimine paralellikler kurarak, demokrasi ve tiranlıklardan örnekler vererek o kadar şirin anlattı ki, kahkahalar atarak, ama çok düşünerek izledik.. Arada da Orkestradan Richard Strauss valsleri, Rahmaninof"dan danslar ve Ravel'in Bolerosunu dinledik. Harika çaldı gençler..
Cem Mansur bu "Sohbetli" konseri her fırsatta tekrarlamalı.. Hepimizin ihtiyacı var.. Klasik müziği anlamak ve sevmek için birebir..
Gençler, İstanbul ve Bursa ile açtılar sezonu.. Yarın Ankara'da olacaklar. Sonra, Lahey, Amsterdam, Berlin, Bonn ve Brüksel konserleri var..
Teşekkürler Sabancı Vakfı'na ve teşekkürler, destekleyen tüm kuruluşlara..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA