Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sarı lacivert Limasol!..

Fenerbah çe'nin rakibi Limasol'un Kıbrıs'ın Fenerbahçesi olduğunu biliyor muydunuz?. Çetinkaya, sarı kırmızı rengi ile Galatasaraylıların kulübü olarak efsane olurken, Fenerliler de rengini sarı lacivert seçtikleri Limasol'da yer aldılar.
Kıbrıs tek devletken, Limasol'da Türk gençleri de oynarlardı.. Şimdi kuranın azizliğine bakar mısınız?.
Kıbrıslı Türkler, kura çekildiği gün, Schengen vizesi olanların Kuzey'den Güney'e geçmelerine izin verilmesini istediler. O zaman Fenerbahçe kulübü ve taraftarları Kuzey Kıbrıs'a gelebilecek orada kalıp, maç günü güneye gidip gelebileceklerdi. İlk günler hava çok olumluydu. Ne zaman ki, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Kıbrıs Rum Lideri ve Kıbrıs Devleti Başkanı Hristofyas'la adeta dalga geçen o daveti yaptı, Rumlar öfkelendi, ipler koptu..
Kıbrıslılar, Fenerbahçe'nin Güney Kıbrıs'tan ülkeye girmesinin şart olduğunu açıkladılar. Kuzeye gelip ordan geçişi kabul etmediler..
Şimdi Kuzey Kıbrıslıların Fener'den bir dileği var.. Bugünkü uygulamada, Kıbrıs'a Güneyden giren Schengen Vizeliler, serbestçe Kuzey'e geçip, tekrar Güney'e gene serbest dönebiliyorlar.
Kıbrıs Türkleri diyorlar ki..
"Limasol'un stadı yeterli değil. Maç Lefkoşa'da oynanacak. Fener ve vizeli taraftarları, Kıbrıs'a Larnaka'dan giriş yapsınlar. Sonra Lefkoşa'dan kuzeye geçip Yeşil Hattın Türkiye tarafında kalsınlar. Maç günü Güneye geçip, maçın ardından Türkiye'ye gene Larnaka'dan dönsünler.."
Yasal engel yok.. Düşünülebilir bir teklif..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA