Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yılmaz Özüak ve Duygun diye biri!..

Galatasaray'ı, Fenerbahçeli medyanın bayıldığı, iş başında kaldığı için çırpındığı Prandelli'ye bırakmakta ısrarlı ve inatçı Duygun Yarsuvat başkan, Yılmaz Özüak adını biliyor mu acaba?.
Hiç duydu mu?.
Bilse, Galatasaray adında, bir Lise'den kurulan kültür ocağında, bu ülke sporunun batıya açılan penceresinde bu ayıbı yapmazdı..
Ben, yüzme sporunun varlığından Yılmaz Özüak sayesinde haberdar olduğumda ortaokul öğrencisiydim.
Yıl 1953.. O zaman gazetelerin spor sayfaları bile yoktu ama, yüzme haberlerini yazarlardı. Her sporu yazarlardı.
Yılmaz Özüak diye 17 yaşında bir genç, Türkiye Şampiyonasında 5 dalda yüzmüş, beşinde de Türkiye Rekoru kırarak birinci olmuştu.
Fenerbahçeliydi. Ertesi yıl, Galatasaray'a transfer oldu ve artık hep Galatasaraylı kaldı.
Gazeteciliğimin ilk yılları onun zafer haberlerini çok yazdım. 100 metreden 1500 metreye bütün serbest dallarının Türkiye rekortmeni oldu.. Yıllarca geçilmedi.
Galatasaray'ı tek başına kaç kez şampiyon yaptı.
Yüzmeyi bırakınca, antrenörlük eğitimi aldı. Galatasaray'ı, sonra Almanya'da takımları çalıştırdı. Döndü, gene Galatasaray.. Hep Galatasaray!..
Yılmaz Özüak, Galatasaray'ın efsane, Galatasaray'ın"Anıt" isimlerindendir.
Bu kulüp emanetçi başkanları unutur gider. Ama Yılmaz Özüak gibi efsane isimler, tarihle birlikte yaşarlar. Tarih durdukça..
İnsanlar yaşadıkça..
Yılmaz Özüak'ın işine "Tasarruf" diye son veremez, onu bir paspasçı gibi kovamazsınız Bayım..
Yılmaz Özüak, "Yılmaz Özüak" gibi ayrılır, Galatasaray'dan. Artık adında bile "Galatasaray" kalmayan, Yılmaz Özüak'ın çok vakit geçirdiği Suada'da mesela bir "Onur" yemeği yaparsanız. En önemli Galatasaraylılar, spor adamları, yüzme adamlarını davet edersiniz.. Boynuna bir Galatasaray Onur Rozeti takar, teşekkür edersiniz..
Yılmaz, Yılmazlar öyle uğurlanır, Duygun Bey!.. "Ben on kuruşa bile muhtacım, hadi yallah" diye iki satırlık gazete haberiyle değil!.
Size "En saygın Galatasaraylılardan biri" demiştim.. Yanılttınız beni.
Sayılmanın birinci şartı, saymaktır, Bayım..
Yılmaz Özüakları bilmeyen, saymayanların Galatasaray'ın başında olması ise, talihsizlik!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA