Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Erkek Arkadaş!..

Öncelikle Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni A. Nejat Birecik'i ve yardımcısı Ayşen İnci'yi yürekten kutlarım.. Sevgili dost Şakir Gürzumar döneminde başlayan "Gençlere destek olmak" projesini böylesine candan sürdürdükleri için..
Haldun Dormen dostum, İstanbul Üniversitelerinde Müzikal Dalı kurmak için kolları sıvadığında, ilk öğrencileri okul etkinliklerinde görmüş bir yandan mutlu olurken, bir yandan da hüzünlenmiştim.
Ne yapacaktı bu gençler, mezun olunca?.
Özel tiyatroların bir müzikale para yatırma yürekleri yoktu. Üç otuz paraya mal olan vodvillerle aslında kendilerine ihanet ediyorlardı, farkında olmadan..
Ödenekli tiyatroların da müzikalle pek ilgileri yoktu..
İşte Devlet Tiyatrosu İstanbul, bir kaç yıldır bu gençlere kollarını uzatıyor.. Sidikli Kasabası'na bayılmıştım. Bu defa da hemen tüm kadrosu bu gençlerden oluşan Erkek Arkadaş'ı alkışlamaktan ellerim ağrıdı. Tüm salon da öyleydi zaten.. Bitmeyen alkışlarla, finaldeki dans üç defa tekrar edildi..
Erkek Arkadaş Sandy Wilson'un yazıp bestelediği konusu hafif, ama müziği ve dansları çok hoş bir müzikal komedi.
Adını ilk kez duyduğum Ebru Kara sahnelemiş. Oyun sonunda ayak üstü gördüm. O da oyuncuları gibi genç.. En güzeli de bu zaten.. Harika gençler geliyor, sanat dünyamıza..
Canlı müziği de sahneye alarak, çarpıcı bir yorum getirmiş Ebru da, Serdar gibi..
Oyunda tanıdığım tek profesyonel Yeşim Alıç.. Fransız okulun müdiresinde harika oynuyor. Daha harika şarkılar söylüyor. En harika da dans ediyor. Dansları da o yapmış zaten.
Karnaval balosuna gitmek için hazırlanan gençlerin heyecanı üzerine kurulu öyküde, büyükleri canlandıran Ali Ersin Yanar, Barış Arman, hele Gülben Başer usta oyunculuklar sergiliyorlar.
Baş roldeki genç kız Polly'de Merve Gizem Berger'e bayıldım. Dünya şirini bir. Çok iyi oyuncu iki.. Tam da müzikal oyuncusu üç.. Yani Sevgili Ayten (Gökçer tabii), senden el almaya geliyor, Merve haberin olsun..
Nezahat Seza Yeğin de bana Suna Pekuysal'ı hatırlattı.
Aytuğ Dereli'nin dekorları çok şirin ve pratik. Candan Günay Tuna'nın kostümleri cıvıl cıvıl..
Erkek Arkadaş'ı fırsat buldukça izleyeceğim.. Dostlarımı götüreceğim. Öylesi sevdim..
İnanın kendimi Broadway'de hissettim, çoğu zaman..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA