Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

2015'teki inanılmaz mucize!..

Pazar günü New York Times'ta Cezayirli yazar Kamel Daoud'un "Noel'de İslamist Savaş" başlıklı yazısını okurken, daha ilk satırlarda, gazete elimden düşüyordu.
Yazı şu cümleyle başlıyordu..
"Kehanet meraklıları için çok sevindirici bir haber.. Yaklaşık 500 yıl sonra, Muhammed Peygamberin doğum günü ile, İsa Peygamber'in doğum günü çakıştı. Bu umutlu olmak için bir sebep mi?."
Hıristiyanlar Miladi, Müslümanlar hicri takvim kullanıyorlar. İki takvim yıllarının aralarında 10 gün fark var.. Bu yüzden İslami günler, miladi takvime göre her yıl on gün önce gerçekleşiyordu.. Ramazan, Şeker ve Kurban Bayramları, bilirsiniz..
Kandiller de böyledir tabii..
12 Rebiülevvel'e denk gelen Mevlid Kandili, hicri takvimin kısa olması yüzünden 2015 yılında 2 kez kutlandı. Biri 2 Ocak'taydı.. İkincisi sıkı durun 22/23 Aralık'ta..
23 Aralık Hıristiyan inancına göre İsa'nın doğum günü.. Noel yani.. Ya da Christmas!..
Yani bu Noel'de Hıristiyan dünyası, Hazreti Muhammed'in doğum gününü de kutladı..
Biz niye bu çakışmadan haberdar olmadık?. Hazreti Muhammed'in Doğum Günü'nü Hicri Takvim'den çıkarıp, İsa'nın Miladi Takvimine bağladık ve "Kutlu Doğum Haftası" diye, 20-27 Nisan arasını kutlamaya başladık da ondan.. ("Miladi Takvimi başımıza musallat edenler" diyen Sevgili Haşo /Haşmet Babaoğlu, buna ne dedi acaba?. Dedi mi?.)
500 yılda bir gerçekleşen bu tesadüfün, hem de Müslüman ve Hıristiyan dünyasının aralarının iyice gerildiği 2015'e rastlaması bir mucize değil de nedir?.
Eğer bu da bir ilahi mesaj değilse, "İlahi Mesaj" nedir?.
Bu mesajı, müdürü olduğu ilçede Yılbaşı Kutlamaları'na yasak koyan Milli (!) Eğitim Müdürü alabilmiş midir, acaba?.
Ya da "Yılbaşı, İsa'nın doğum günüdür. Müslümanlar kutlamaz" saplantısı içinde olanlar, okuyabildiler mi acaba?.
Kamel Daoud'un yazısını okuduktan sonra, rafımda duran Kuran Meali'ni karıştırdım.. Dinimizin tüm kurallarının temeli "Oku" emri ile neleri okumamızı istiyor, bilmemiz lazım. Bu da Arapçasını ezberlemekle olmaz. O hafızların işi.. İbadet için, ezber.. Dini tek kaynağından öğrenmek için ise Türkçe meali okumamız gerek.. Bakın neler demiş, Kitabımız, Hazreti İsa için..
Hani, "Onun doğum gününü dolaylı olarak da olsa kutlamak bize yakışmaz" dediğimiz Hazreti İsa için..
Bakara Suresi 87. Ayet.. "Celâlim hakkı için Musa'ya o kitabı verdik, arkasından birtakım peygamberler de gönderdik, hele Meryem oğlu İsa'ya apaçık mucizeler verdik, onu Rûhu'l-Kudüs (Cebrail) ile de destekledik. Size nefislerinizin hoşlanmayacağı bir emirle gelen her peygambere kafa mı tutacaksınız?
Kibrinize dokunduğu için onların bir kısmına yalan diyecek, bir kısmını da öldürecek misiniz?
Bakara Suresi 136.. "Deyiniz ki, 'Biz, Allah'a iman ettik ve bize ne indirildiyse İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakup'a ve torunlarına ne indirildiyse, Musa'ya ve İsa'ya ne indirildiyse ve bütün peygamberlere Rablerinden ne verildiyse hepsine iman ettik. Biz onların arasında fark gözetmeyiz ve biz ancak O'na boyun eğen Müslümanlarız."
Ali İmran Suresi 45.. "Melekler şöyle demişti: 'Ey Meryem! Allah sana kendisinden bir kelimeyi müjdeliyor ki, adı Meryem oğlu İsa Mesih'dir; dünyada da ahirette de itibarlı, aynı zamanda Allah'a çok yakınlardandır."
Ali İmran 84.. "De ki: 'Allah'a, bize indirilen (Kur'ân)e, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakup'a ve torunlarına indirilene, Musa'ya, İsa'ya ve peygamberlere Rablerinden verilenlere inandık. Onların arasında hiçbir fark gözetmeyiz, biz O'na teslim olmuşlarız."
Maide 46.. "O peygamberlerin ardından, yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryemoğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur olan, kendinden önceki Tevrat'ı tasdik eden ve Allah'dan korkanlar için bir hidayet rehberi ve bir öğüt olan İncil'i verdik."
Kuran'da Hz. İsa üzerine 100'den fazla ayet var.. En önemlisi de şu olmalı..
(Zuhruf Suresi, 61).. "Şüphesiz o (Hz. İsa) kıyamet-saati için bir ilimdir. Öyleyse ondan (kıyametten) yana hiçbir kuşkuya kapılmayın ve bana uyun. Dosdoğru yol budur."
Yani, Mahşer gününde gene Kuran'a göre Yüce Tanrı'nın öldürmeyip yanına yükselttiği İsa, bir kıyamet alameti olarak aramıza dönecek..
Şimdi biraz inançlı düşünelim..
Kuran'da da açıkça yazıldığı gibi, Musa, İsa ve Muhammed, ayni Tanrı'nın yolladığı elçiler.. Putlara tapan insanlara Tek Tanrı'yı öğreten, anlatan, inandıran elçiler bunlar.. Tek Tanrı.. Ayni Tanrı.. Dikkat buyurun..
Bugün dünyada 1 milyar 600 milyon Müslüman var.. 2 milyar 200 milyon da Hıristiyan.. Şöyle düşünürsek yanlış mı olur?.
"Hazreti İsa, bugün 2 milyardan fazla insanın, benim Tanrıma inanmasını sağlamıştır.."
O zaman..
O zaman oturup düşünmemiz gerek.. Çok derin düşünmemiz gerek hem de..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA