Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sevgililer Günü'nün "Hava" meraklıları!..

1960'larda bile "Klişe" denen solcu ezberlerle hava atmak isteyenlere fırsat veren bir Sevgililer Günü daha geride kaldı.. (Sağcılar da "Bugün aslı bir Hıristiyan geleneğidir" diye geri kalmadılar ya.)
Efendim, Sevgililer Günü kapitalizm icadı bir "Tüketim Günü" imiş.. Yahu diyelim öyle.. Kötü mü oluyor, tüketiyoruz da.. Bana şimdi iktisat yazısı yazdırmayın. Tüketim durursa, batarız yahu..
Şunu bile düşünmekten aciz misiniz?.
Sevgilinize verdiğiniz bir tek gül, Antalya'daki seradan kızın eline geçene kadar, kaç kişinin, kaç ailenin ekmek parası oluyor?.
Hele günümüzde.. Ağzını açan herkesin, kin, nefret, öfke, kavga ve bölünme saçtığı, Dünyanın Üçüncü Büyük savaşın eşiğine geldiği günlerde, bir gün için olsa bile nefes alıp, sevgi sözcükleri etmenin kime ne zararı var?. Sen hoşlanma.. Bana ne?. Ama hoşlanana saldırma.. Saygı duy!.
"Ben Sevgililer Günü'nü sevmem" diyenlere iyi bakın.. Ne dediğimi anlayacaksınız!.

***

Sevimli bir günden sözümüzü, neşeli bitirelim..
Komedyen Jimmy Fallon "Sevgililer Günü, Aziz Valentine'nin öldürüldüğü gündür" dedi ve kimin, neden öldürdüğünü anlattı..
Papaz, sevgilisine o gün bir "Korse" hediye edince, kadın çekmiş, vurmuş!.
***

Bu aslında dünün yazısıydı. Mustafa Denizli'ye söylemek istediklerimde ipin ucu kaçınca, sayfaya sığmamış, bugüne kaldı. Yazıyı yazdığım günün gecesi, pazartesi İş Sanat'taydık. O muhteşem "Şiir Geceleri"nden biri daha.. 14 Şubat mevsimi olunca da seçimler, Aşk Şiirleri'ydi tabii.. Hafta sonu size uzun uzun yazacağım..
Ahmet Haşim'den bugüne, neler yazmış şairlerimiz aşk üstüne, sevgi üstüne..
Çoğunu ezber biliyorum.. Çünkü biz lisede, üniversitede iken aşklar, şiirle yaşanırdı. Sevgili'nin kulağına en güzel dizeleri okumak için yarışırdık..
Bir de "One night Stand/ Tek gecelik ilişkiler"e boğulmuş bugüne bakıyorum..
Acaba gerçekten unuttuk mu romantizmi?.
O şiirleri mest olmuş dinlerken, yanımda oturan genç kızın göz yaşlarını sildiğini gördüm.. Yani, etkide değişen bir şey yok.. Ama etkileyen kalmamış artık..
Düşünmeye başladım, bir yandan en güzel aşk şiirlerini, rüya gibi dinlerken..

En son ne zaman
fısıldadınız aşk dizelerini
birinin kulağına?.
Ya da fısıldadınız mı?.

Size sokulup biri
bir aşk şiirini en son ne zaman
söyledi, sözcükleri içinize akıtarak?
Ya da söyledi mi?.

O zaman haklısınız!
Size ne Sevgililer Günü'nden?.
Sevgiyi hiç tatmadınız ki!.
Hiç sevmediniz,
ya da, hiç sevmediler sizi,
sahiden!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA