Tutmaç çorbası, içeriğindeki baklagiller ve yoğurt ile hem protein hem de kalsiyum deposu çorbalardan biri olarak en besleyici alternatifler arasında yer alıyor. Üstelik oldukça doyurucu olan bu çorbayı ister bir başlangıç isterseniz bir ana öğün olarak sofralarınıza dahil edebilirsiniz. İşte lezzetine doyamayacağınız o tarif...
Giriş Tarihi: 23.01.2022 09:26
4 Kişilik
Ev YapımıEkonomik Tarif
Akşam YemeğiYemek Daveti
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
20 dakika
Hazırlama
20 dakika
Porsiyon :
195 kcal
MALZEMELER
1 çay bardağı yeşil haşlanmış mercimek
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 lt sıcak su
2 su bardağı su (isteğe göre tavuk veya et suyu)
2 yemek kaşığı tereyağ
nane
Terbiyesi için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI
Tavuk suyu veya et suyunu tencereye aldıktan sonra haşlanmış mercimek, haşlanmış nohut ve erişteyi ekleyin.
Erişte yumuşayana kadar pişmesini bekleyin.
Bu sırada terbiyesi için yumurta, nişasta ve yoğurdu bir kabın içerisinde iyice karıştırın.
Hazırladığınız terbiyeye sıcak sudan birkaç kepçe ekleyerek ılımasını sağlayın.
Terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin.
Birlikte kaynamasını sağlayın. Bu sırada küçük bir cezve veya tavada tereyağında naneyi kokusu çıkana kadar yakın.
Çorbanın üzerine naneyi dökün.
Tuz da ilave ettikten sonra 5-10 dakika boyunca dinlendirin.