Sıcacık bir kalsiyum deposu: Tutmaç Çorbası

Tutmaç çorbası, içeriğindeki baklagiller ve yoğurt ile hem protein hem de kalsiyum deposu çorbalardan biri olarak en besleyici alternatifler arasında yer alıyor. Üstelik oldukça doyurucu olan bu çorbayı ister bir başlangıç isterseniz bir ana öğün olarak sofralarınıza dahil edebilirsiniz. İşte lezzetine doyamayacağınız o tarif...

Giriş Tarihi: 23.01.2022 09:26
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı Ekonomik Tarif
  • Akşam Yemeği Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 20 dakika
  • Porsiyon : 195 kcal

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı yeşil haşlanmış mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 lt sıcak su
  • 2 su bardağı su (isteğe göre tavuk veya et suyu)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • nane

Terbiyesi için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI

  • Tavuk suyu veya et suyunu tencereye aldıktan sonra haşlanmış mercimek, haşlanmış nohut ve erişteyi ekleyin.
  • Erişte yumuşayana kadar pişmesini bekleyin.
  • Bu sırada terbiyesi için yumurta, nişasta ve yoğurdu bir kabın içerisinde iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız terbiyeye sıcak sudan birkaç kepçe ekleyerek ılımasını sağlayın.
  • Terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin.
  • Birlikte kaynamasını sağlayın. Bu sırada küçük bir cezve veya tavada tereyağında naneyi kokusu çıkana kadar yakın.
  • Çorbanın üzerine naneyi dökün.
  • Tuz da ilave ettikten sonra 5-10 dakika boyunca dinlendirin.
  • Çorbanız servise hazır. Afiyet olsun.