Şifa kaynağı; zencefil çayı

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetli zencefil çayı, birçok hastalığa kalkan oluyor. Bağışıklığı güçlendiren zencefil çayını, keskin aroması sebebiyle limon ve balla tüketmek daha keyifli hale getiriyor. İşte bal ve limonun aromasıyla zenginleşen zencefil çayı tarifi...

Giriş Tarihi: 16.01.2022 09:02 Güncelleme Tarihi: 16.01.2022 09:02
  • 2 Kişilik

MALZEMELER

Taze zencefil

Bal

1 çubuk tarçın

Yarım limon

YAPILIŞI

Zencefil çayı yapımı için öncelikle suyu kaynatın. 5 dakika bekledikten sonra çayı demleyeceğiniz demliğe ceviz büyüklüğünde iki parça zencefili kabuğunu soyarak ekleyin.

Çubuk tarçını da ekleyip 10 dk. bekletin.

Demlenen taze zencefil çayını fincanlara alın bolca limon suyu sıkın. Tercihe göre istenen miktarda bal ile karıştırıp servis edin.

SON DAKİKA SON DAKİKA