Pratik gözleme tarifi

İster kahvaltıya isterseniz de beş çayına hazırlayacağınız bu tarif, hem çok leziz hem de oldukça pratik. Binlerce yıllık ekmek ve hamur pişirme kültürünün en önemli yansımalarından biri gözlemeyi son derece kolay bir şekilde hazırlıyoruz, deneyen herkese şimdiden afiyetler dileriz.

Giriş Tarihi: 30.06.2022 08:56 Güncelleme Tarihi: 30.06.2022 08:56
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 10 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 250 kcal

MALZEMELER

4 adet yufka

500 gram ıspanak

1 adet soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

100 gram beyaz peynir

Tuz, karabiber, pulbiber

Sıvıyağ

AŞÇININ NOTU

İç harcını dilediğiniz malzeme ile hazırlayabilirsiniz.

YAPILIŞI

Öncelikle iç harcı hazırlamak için bir tavada soğanları biraz kavurduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyelim.

Doğranmış ıspanakları da bu karışıma ilave ederek biraz daha pişirelim.

Karışım yeterince özdeşleşdikten sonra ocağı kapatalım ve beyaz peyniri de ekleyerek iyice karıştıralım.

Her bir yufkayı önce ucu biraz açıkta kalacak şekilde ikiye katlıyoruz.

İç harçtan orta bölüme yerleştirdikten sonra yufkanın diğer uçlarını da iç harcın üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz.

Dikdörtgen şeklini alan yufkaları, ısıtılmış ve yağlanmış tavaya alıyoruz.

Ardından her iki yüzü de kızaracak şekilde pişirdikten sonra servis tabağına alabiliriz.

Tüm yufkaları bu şekilde tamamladıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

SON DAKİKA SON DAKİKA