Tatlı krizlerine son verecek: Çikolatalı volcano kek tarifi

Zaman zaman hepimizin tatlı krizlerine girdiği dönemler vardır. Eğer şu an o dönemdeyseniz bu muhteşem tarifi kolaylıkla yapabilirsiniz. İçinden patlayan akışkan ve yoğun çikolatasıyla, ağızlarda enfes lezzet bırakan aynı zamanda görünümü ile sufleye benzeyen bu keki denemeyen kalmasın!

Giriş Tarihi: 16.03.2022 09:32 Güncelleme Tarihi: 16.03.2022 09:45
  • 1 Adet
  • Ev Yapımı Ekonomik Tarif
  • Akşam Yemeği Anneler Günü Babalar Günü Doğum Günü Sevgililer Günü Çocuk Partisi Ev Partisi Yemek Daveti Kutlama Diğer
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 12 dakika Hazırlama 20 dakika
  • Porsiyon : 200 kcal

MALZEMELER

  • 500 gram çikolata
  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri (250 gr)
  • 7 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (30 gr)

Kalıbı yağlamak için:

  • 1/4 tatlı kaşığı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 10-15 adet böğürtlen (isteğe göre)

AŞÇININ NOTU

Fırını mutlaka önceden ısıtın. Bu sayede kekiniz daha iyi pişecektir.

Böğürtlen yerine mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

  • İlk olarak çikolatayı parçalar haline ayırın ya da rende yardımı ile rendeleyin.
  • Çikolata parçalarını bir kabın içerisine alın. Yanına tereyağı da ekleyin.
  • Kaynar suyun olduğu bir tencereye çikolatalı cam kabı koyun ve benmari usulü eritin.
  • Bir kabın içine yumurta ve pudra şekerini alarak mikser yardımıyla iyice çırpın.
  • Şeker eridikten sonra, benmari usulü eritilmiş çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  • Kek harcının içerisine, elenmiş unu azar azar ekleyin. Tüm malzemeleri özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  • Isıya dayanıklı fırın kaplarını (sufle kabı) tereyağı ile yağlayın. Üzerine hafifçe un serpiştirin.
  • Hazırladığınız çikolatalı harcı kalıplara dökerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan akışkan volcano keki, vanilyalı dondurma veya böğürtlen ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA