Ispanaklı borani tarifi: Sağlıklı ve kolay bir lezzet

Yoğurt ve ıspanağın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu muhteşem lezzet, kolaylıkla hazırlanabilmesinin yanı sıra sağlıklı olmasıyla da öne çıkıyor. Severek tüketeceğiniz bu tarif, sofralarınızı renklendirecek. İşte detayları…

Giriş Tarihi: 02.10.2023 09:23 Güncelleme Tarihi: 02.10.2023 09:25

YAPILIŞI

Malzemeler;

5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 kilogram ıspanak

1 adet soğan

Tuz

Sosu için;

1,5 su bardağı yoğurt

Tuz

Üzeri için;

Toz biber

Tereyağı

Soğanları küp şeklinde doğrayın.

Bir tavanın içerisine sıvı yağ ekleyip doğramış olduğunuz soğanları ilave ederek kavurun.

Ispanakları yıkayıp doğrayın.

Soğanların üzerine ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.

Ispanaklar suyunu çekince üzerine tuz ekleyip 5 dakika boyunca kavurun ardından soğuması için kenara alın.

Bir kabın içerisine yoğurt ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Ispanak soğuyunca üzerine yoğurtlu sosu ekleyip karıştırın.

Ardından servis tabağına aktarın.

Bir tavada tereyağı ve toz biberi kızdırın.

Elde ettiğiniz sosu ıspanak boraninin üzerine dökün.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA