Beşamel soslu ıspanak graten tarifi: Sofralarınıza lezzet katacak enfes tarif!

Beşamel sos ve kaşar peyniri ile harmanlanan ıspanak, fırında pişirdiğinizde eşsiz bir lezzet ortaya çıkıyor. Demir yönünden zengin olan bu besin adeta bir şifa deposu! Ispanak sevmeyen varsa bu tarif ile ıspanaktan vazgeçemeyeceksiniz. İşte tarif detayları...

Giriş Tarihi: 12.12.2022 09:23 Güncelleme Tarihi: 12.12.2022 09:24
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Diğer
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 25 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 382 kcal

MALZEMELER

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1/2çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

  1. Ispanakları güzelce yıkayın. Ardından soğanları küp küp doğrayın kızgın tavada zeytinyağı ekleyip güzelce soteleyin.
  2. Sonra üzerine ıspanakları ekleyin güzelce karıştırın.
  3. Ardından ayrı bir sos tavasında unu kavurun. Kokusu çıkınca azar azar sütü ekleyin.
  4. Sonra baharatları ekleyin. İkisini harmanlayıp fırın kabınıza alın.
  5. Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin ve fırına verin.
  6. İşte beşamel soslu ıspanak gratenimiz hazır! Herkese afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA