Yazın serinleten lezzet: Çikolata kaplı dondurulmuş muz

Sıcak yaz günlerinde hem serinletici hem de tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için harika bir önerimiz var: Çikolata kaplı dondurulmuş muz! Hem pratik hazırlanışıyla zaman kazandırıyor hem de sağlıklı içeriğiyle gönül rahatlığıyla tüketilebiliyor. Tatlı krizlerine sağlıklı bir alternatif sunan bu tarif bir o kadar da lezzetli.

Giriş Tarihi: 22.06.2025 09:11

YAPILIŞI

MALZEMELER:

2 adet olgun muz

150 g bitter çikolata (isteğe göre sütlü ya da beyaz çikolata da olabilir)

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (isteğe bağlı, çikolatanın daha akışkan olması için)

1 çay bardağı dövülmüş fındık, badem veya ceviz

İsteğe göre granola, hindistan cevizi, fıstık ezmesi

Kürdan ya da küçük çubuklar

HAZIRLANIŞI:

Muzları soyup yaklaşık 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.

Her dilimin ortasına bir kürdan batırın.

Muzları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin ve yaklaşık 1 saat buzlukta dondurun.

Bu sırada çikolatayı benmari usulü (veya mikrodalgada) eritin. Daha akışkan olmasını isterseniz içine 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyin.

Donmuş muz dilimlerini çikolataya batırın, ardından dövülmüş fındık veya diğer malzemelere bulayın.

Yeniden yağlı kağıda dizin ve çikolatanın donması için tekrar 15-20 dakika buzlukta bekletin.

Ardından soğuk şekilde servis edin. Afiyet olsun!