Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İzmir'de Solo Türk!..

Cuma akşam üzeri Kordon'da binlerce İzmirliyle, dehşet dolu dakikalar yaşadım.. Kordon tıklım tıklım dolu.. Önde çimlerde insanlar, çocukları, köpekleri.. Piknik yapar gibi, eğleniyor. Biz Kordon boyu sıralanan kafelerde güneşin karşıdan o emsalsiz batışına bir kez daha şahit olmak için bekliyoruz..
Karşıyaka üzerinden bir jet belirdi, göğün derinliklerinden.. Tam üzerimize pike yapıyor.. Nerdeyse denize teğet bir dalış ve yükselmeye başladı hızla.. Kordon boyu sıralanan beş altı katlı apartmanların teraslarını sıyırarak.. Ve de tam üzerimizden, o kadar yakından geçerken kopan korkunç gürültü ve yerin sarsılması.. Sanırsınız İzmir bombalanıyor..
Geçti, ufuktan döndü, bir daha Karşıyaka üstüne.. Ardından tekrar bizim üstümüze pike.. Kaç defa olduğunu sayamadım. Çünkü dehşet içindeyiz..
Çünkü kopan bomba gürültüsü, yerin sarsılmasını geçtik..,
Minnacık bir mekanik arıza, en küçük bir pilotaj hatası İzmir tarihinin en büyük faciası olur..
"Ne oluyor" dedim.. Kimse cevap veremedi. Akşam otelde Yeni Asır'ın satır aralarında okudum. 9 Eylül İzmir Kurtuluşu törenleri arasında "Türk Solo" adlı bu gösteri varmış..
Sayın Hava Kuvvetleri Komutanım,
Dünyanın hangi ülkesinde, kent üzerinde, hem de böyle burgular, taklalar içeren jet cambazlıkları ve teğet geçen pikeler yapılmasına izin verilir, bir örnek gösterir misiniz?.
Binlerce insanın hayatı, milyonda bir de olsa, bir kazaya bağlanır mı?.
Üç gün önce Türkiye bir askeri kaza ile derinden yaralanmışken.. Daha dün, Suriye açıklarında bir Türk jeti, "Kaza" ile Akdeniz'e gömülmüşken, Kordon'a arka arkaya dalışlar, kent üzerinde cambazlıklar yapmak diye bir gösteri olur mu?.
O "Türk Solo" uçuşunun tüm kayıtları Hava Kuvvetlerinde vardır.. Alın inceleyin, komutanım. Sonra o dehşeti yaşayan İzmirlilere bir açıklama yapın lütfen..
Bu nasıl oldu?.
O emri kim, nasıl verdi?.
O dehşet uçuşu nasıl yapıldı?.
..Ve bir kaza olsa, ne olurdu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA