Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kraliçe'nin başına gelenlere bakın..

"Hedefteki Adam/ The November Man"i izlerken, aklıma James Bond geldi.. Nasıl gelmesin.. Filmin baş rolündeki Pierce Brosnan, sinemada James Bond'u canlandıranlardan biri.. Benim de beğendiklerimden.. Ama en beğendiğim ilki.. Üniversitede iken, kızlar beni ona benzetirlerdi, Sean Connery..
Sean Connery, İskoç..
İan Fleming'in yarattığı ünlü tip James Bond da İskoç zaten..
Kraliçe'nin en inandığı hizmetkarı, ondan aldığı özel izinle, istediği kadar öldüren, sınırsız harcama yetkisi olan ve hiç hesap vermeyen bu çok özel ajan neden İskoç?.
Bilemem.. Londra Polisi'nin adı Scotland Yard (İskoçya Bahçesi) de ondan mı acaba?. Polisin adının Scotland Yard oluşunun İskoçya ile alakası yok. Bir halk deyişi.. Kurulduğu zaman Londra Polis Merkezi'nin ana kapısı Scotland Yard Caddesi'ne açılıyordu da, ordan gelirmiş.
Her neyse..
James Bond, Kraliçe'nin öyle muhafızı ki, Londra Oyunları'nın açılışı bile onun üzerine kuruldu. Kraliçeyi Buckingham Sarayı'ndan, stadyuma İskoç James Bond getirdi, hatırlarsınız..
Şimdi, sinemada James Bond rolü ile ünlenen Sean Connery, filmdeki Kraliçenin ölümüne hizmetkarı olmakla kalmadı, gerçek hayatında da Kraliçe'nin asili oldu. II. Elizabeth ona "Sir" ünvanı verdi..
Ne var ki, Sir Sean, şu anda Kraliçe'ye baş kaldıranların liderlerinden..
Yarın, Büyük Britanya İmparatorluğu'nda bir dönüm noktası olabilir.. Çünkü İskoçlar "Ayrılma, ya da kalma" yolunda oy kullanacaklar.
Sir Sean, yani Kraliçe'nin en ünlü hizmetkarı, ayrılıkçı liderlerin en ünlüsü..
Oylama sadece Büyük Britanya'yı değil, "Domino" etkisi yapar diye dünyayı ilgilendiriyor.
Dünya gazeteleri, dünya yorumcuları, İspanya'da Katalonların, yani Barcelona'nın, Belçika'da Flamanların, Türkiye'de Kürtlerin, hatta İtalya'da Venediklilerin "Ayrılık" sonucundan etkilenebileceklerini yazıyorlar.
Korsika, Sardunya da var işin içinde.. Tayvan ve Tibet'te de durum ayni.. Ukrayna zaten meydanda..
Say sayabildiğin kadar.. İskoçya'yı hemen izleyebilecek Kuzey İrlanda dahil..
Kraliçe ayrılığı önlemek için elinden geleni yapıyor ama ne yazık ki, asil hizmetkarı James Bond öbür tarafta..
İngiliz Başbakanı David Cameron da ayrılık istemiyor..
"Bu ayrılığın kimseye faydası olmaz" dedi..
Jimmy Fallon, Amerikan televizyonunda "Haklı İngiliz Başbakanı" dedi.. "Bakın, ayrılığın faydasını görmeyen ülkelere.. Amerika.. Kanada.. Hindistan.. Avustralya.."
Ama, şakası, ciddisi.. Kim ne derse desin, İskoçlar yarın, gerçekten tüm dünyada etkileri görülebilecek bir oylama için sandık başına gidecekler..
Anketlere göre, durum tam da ortada..
Bakalım Braveheart mı kazanacak, James Bond mu?.
Pardon Bond da artık öbür tarafta yahu!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA